Bujorean despre filtrele ACUM: „Transfugii și oportuniștii au fost privilegiați”. Grosu: „Nu face decât să ajute holdingul PD, Șor și PSRM”

Vicepreședintele Partidului Liberal-Democrat din Moldova, Alexandru Bujorean, critică Blocul ACUM pentru criteriile acestuia după care au fost selectați candidații la funcția de deputat. Mai mult, liberal-democratul subliniază că a fost, de fapt, sancționat pentru fidelitatea sa politică. De cealaltă parte, Igor Grosu, secretar general al PAS, îl califică pe Bujorean drept unul dintre exponenții PLDM care a făcut tot posibilul, prin acțiuni interne și externe, ca reprezentanții liberal-democraților să nu ajungă în Blocul ACUM.

Alexandru Bujorean, vicepreședinte al PLDM, a decis să candideze în calitate de candidat independent la funcția de deputat în Circumscripția nr. 41 Leova/Cantemir după ce nu ar fi trecut testul de integritate și meritocrație elaborat și efectuat de către Blocul ACUM.

„Nu am picat niciun test, pentru că, de facto, nu există. E un concurs netransparent, în care cei ce «judecă» sunt și candidati. Nu am fost invitat ca cel puțin să mi se explice cum și de ce nu sunt acceptat. Știu motivele… Am fost sancționat pentru fidelitatea mea politică și, în acest caz, transfugii și oportuniștii au fost privilegiați, eu însă sunt din altfel de «aluat»”.

De partea cealaltă, solicitat să comenteze aceste declarații ale vicepreședintelui PLDM, Igor Grosu, secretar general al PAS, a menționat: „Nu sunt sigur dacă el și-a depus dosarul la procesul de selectare a candidaților. Nu îmi amintesc să fi văzut dosarul. Este unul dintre exponenții PLDM care a făcut tot posibilul, prin acțiuni interne și externe, ca reprezentanții liberal-democraților să nu ajungă în Blocul ACUM.”

„Dânsul, după cum am observat ultima vreme, a tot încercat să paraziteze puțin pe bradul ACUM. În primele sale postări, înainte de a se declara candidat independent, chiar se etala ca reprezentant al Blocului ACUM. Noi nu i-am spus nimic despre acest lucru, gândindu-ne că ar fi un gest mai indicat din partea lui să înceteze să facă lucrul ăsta.”

„Nu s-a regăsit nici pe listă și nici pe circumscripție, desigur, din cauza că, prin toată prestația sa, nu face decât să ajute, cu brio, holdingul PD, Șor și PSRM în lupta electorală împotriva Blocului ACUM. El și-a ales baricada pentru că, probabil, se simte mai confortabil acolo”, a opinat Grosu.

În ce privește considerațiile lui Bujorean despre mecanismul de selectare a candidaților Blocului ACUM, Grosu a declarat: „[Testul de integritate și meritocrație] este primul exercițiu în istoria politicii moldovenești de creare a unui bloc electoral până la alegeri. [Blocul ACUM] a avut deschidere față de partide politice, față de liderii societății civile, fără precedent”.

„A fost făcut în detrimentul partidelor care au făcut această coaliție, cu discriminare pozitivă pentru doamne, cu discriminare pozitivă pentru tineri. Acestea au afectat, pe listă și în anumite circumscripții, alți colegi, care au dat dovadă de o mai mare responsabilitate. Lucrul ăsta s-a reușit, cu greu și cu multă muncă.”

The following two tabs change content below.