Bucură-te de viaţă, chiar dacă eşti singură!

Eşti – din diferite motive – o femeie singură? Cu certitudine, acest moment este unul temporar, pentru că, undeva, jumătatea ta aşteaptă să te întâlnească. Însă aceasta este o altă poveste. Acum vom discuta despre prejudecăţile pe care trebuie să le înfrunte oamenii singuri (indiferent de sex) şi despre acele lucruri, gesturi şi acţiuni pe care, singură fiind, trebuie să ai curajul a le face. Toate cele de mai jos sunt acţiuni pe care trebuie să le începi şi să le termini singură. Poţi! Îţi vei dovedi ţie însăţi cât eşti de puternică şi vei scăpa de prejudecăţi.
1. Călătoreşte singură
Să intri într-o agenţie de turism şi să spui că vrei să pleci singură (tu, femeie!) este un act de curaj. Dar priveşte reversul medaliei! Vei putea face ce vrei, vei avea oricând la dispoziţie baia, vei putea merge la cumpărături oricând şi vei putea cumpăra orice.
Cu un simplu zâmbet, vei avea la dispoziţia ta şi chelnerul, şi barmanul (şi gândeşte-te cât de amuzant va fi să mănânci singură, răsfoind o revistă de modă, îmbrăcată trăsnet)… Călătoreşte singură, dar fii strălucitoare, sigură pe tine, şi priveşte lumea din jurul tău ca pe o mare provocare.
2. Fă ceva absolut inedit
Învaţă să pilotezi un avion, ia cursuri de surf (acest lucru presupune să pleci undeva unde sunt valuri…) sau lansează-te într-o afacere. Nu este nevoie de bani mulţi pentru niciuna dintre aceste provocări, mai puţin pentru afaceri, dar acolo ceea ce contează foarte mult este ideea.
3. Redecorează-ţi singură locuinţa
Singură înseamnă… singură! Adică să zugrăveşti, să pui faianţă şi să remobilezi tot apartamentul. Este o „misiune” care te va ţine în priză câteva luni, poate chiar cinci-şase. În această perioadă, nu vei avea timp să te gândeşti la faptul că eşti singură.
Munca depusă singură, în propria casă, te va face să te simţi stăpână pe tine şi îţi va da satisfacţii nebănuite. Unde mai pui că mersul prin magazine cu materiale de construcţii(pentru că trebuie să faci toate acestea, tot singură) este un bun prilej pentru a cunoaşte oameni noi…
4. Înscrie-te voluntar într-o campanie
Citeam recent că nu mai ştiu ce vedetă de televiziune pleacă să repare casele celor din Haiti, distruse de cutremur, sau despre alta care a fost în Nigeria. Caută pe internet şi, sigur, vei găsi ceva care să presupună muncă voluntară împletită cu un strop de aventură. Caută ceva care să se potrivească cu felul tău de a fi.
5. Cumpără tot ce nu ai cumpăra dacă ai avea un partener
Ştim cu toate că, implicate fiind într-o relaţie (fie că este vorba despre soţ sau iubit), ne consultăm, cerem părerea sau, mai grav, acordul jumătăţii atunci când vrem să facem o nebunie care implică fonduri comune. Profită! Cumpără ceva care poate fi şi absolut nepractic, ineficient, doar pentru că acel ceva este un obiect care îţi place şi pe care „trebuie să-l ai”. Bărbaţii sunt, de regulă, mult mai îndrăzneţi la acest capitol, spre deosebire de femei, care chibzuiesc mult înainte de a face o nebunie.
The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)