Bruxelles-ul sub atac // 26 de morţi şi 136 de răniţi // VIDEO

belgia4

Foto: lesoir.be

Deputata liberal-democrată Liliana Palihovici, aflată într-o vizită la Burxelles, a anunţat că a fost martoră la atacurile teroriste, care au avut loc în această dimineaţă, soldate cu moartea a 26 de persoane şi 136 de răniţi. Deputata se află la Bruxelles unde participă la Forumul Femeilor Adunării Parlamentare a Euronest.

„În această dimineață, din păcate, am fost martora atacurilor teroriste, care au avut loc în Bruxelles, soldate cu numeroase pierderi de vieți ale unor oameni nevinovați. Pe această cale, dragi prieteni, în numele cetățenilor R. Moldova, al Parlamentului R. Moldova și al meu personal, exprim solidaritate și compasiune pentru toți cei care au suferit în urma atacurilor teroriste. Am încrederea că, prin eforturi comune, securitatea europeană și internațională va fi asigurată și fortificată”, notează Liliana Palihovici într-o postare pe Facebook.

Democrata Valentina Buliga a anunţat de asemenea că se afla la o aruncătură de băţ de Aeroportul Zaventem din Bruxelles atunci când au răsunat exploziile. La Bruxelles se mai află în prezent deputații Marian Lupu, Oxana Domenti, Dumitru Diacov și Artur Reșetnicov, care participă la Reuniunea Adunării Parlamentare Euronest.

 

Haos în interiorul Aeroportului Zaventem. Imagini filmate cu telefonul mobil. SURSA: lesoir.fr

Președinţia R. Moldova, Parlamentul şi Guvernul au emis comunicate în care condamnă atacurile teroriste care au avut loc în dimineața zilei de astăzi, pe Aeroportul Zaventem și la metroul din Bruxelles. „Astfel de evenimente tragice vin să destabilizeze Uniunea Europeană și să creeze panică în această zonă. Tocmai din acest motiv statele Europei și întreaga lume trebuie să rămână unite și să consolideze forțele în lupta împotriva terorismului”, a menţionat şeful statului Nicolae Timofti.

Conducerea statului a exprimat condoleanţe familiilor și apropiaților victimelor. „Regretăm profund actele teroriste produse în această dimineață în capitala Belgiei, care reprezintă un pericol la adresa securității europene. Statele membre UE trebuie să coopereze atât informaţional, cât şi strategic pentru a evita astfel de tragedii. Nimic nu e mai presus decât viaţa. Suntem alături de colegii din Uniunea Europeană și îi încurajăm să nu cedeze provocărilor”, a menționat speakerul Andrian Candu.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)