„Briliantul” Diviziei Naţionale pleacă la fosta campioană a Rusiei

 

În această pauză de iarnă, mai mulţi fotbalişti de perspectivă ar putea părăsi Divizia Naţională. Cel mai sonor nume este cel al lui Radu Gânsari, mijlocaşul ofensiv al Academiei UTM şi al naţionalei Moldovei. Deocamdată, Radu nu e disperat să plece, dar a admis că, în cazul în care va primi o ofertă tentantă şi avantajoasă, nu ar sta mult pe gânduri.

Vitalie Hadei

 

Fotbalistul de 22 de ani a avut un sezon extraordinar. Forma bună le-a făcut atente şi pe unele cluburi din ligile inferioare din Anglia. Acesta a fost în probe la un club din Anglia, însă nimic nu s-a materializat. Acum, pe final de an, de serviciile lui Gânsari s-au interesat cei de la Rubin Kazan, care au  înregimentat vara trecută un alt „student”, Mihai Plătică.

 

Căpitanul Academiei, care a marcat 12 goluri în campionatul intern, urmează să plece în probe cu cei de la Rubin. Şi dacă va da randamentul scontat, iar ulterior părţile vor ajunge la un acord, „briliantul” Diviziei Naţionale ar putea îmbrăca tricoul fostei campioane a Rusiei. Suma de transfer a lui Gânsari este de circa 400 de mii de euro, bani foarte puţini dacă ţinem cont de potenţialul echipei din Rusia.

Şeful Academiei confirmă oferta

Preşedintele celor de la Academia, Alexandru Cojuhari, a confirmat pentru Euro TV că fotbalistul ar putea juca din iarnă în Rusia, dar în absenţa unui contract în acest sens nu poate spune prea multe. „Avem oferte, dar când contractul va fi semnat va fi altceva. El este pregătit să joace la orice nivel în Europa, Rusia. Nu spun eu asta, ci specialiştii. Acum este timpul lui Gânsari, el trebuie să progreseze. El este mândria Academiei”, a spus Cojuhari.

Va accepta cetăţenia Rusiei?

 

O problemă în calea materializării acestui transfer o reprezintă dubla cetăţenie a lui Radu Gânsari. Acesta este cetăţean al Republicii Moldova şi al României. De obicei, ruşii apelează la jucători din Republica Moldova ca să-i facă să accepte cetăţenia Federaţiei Ruse şi să nu fie consideraţi stranieri. În cazul lui Gânsari, lucrurile vor fi mai dificile pentru că tânărul fotbalist s-a declarat un bun patriot şi nu va renunţa uşor la cetăţenia Republicii Moldova şi a României.

 

–        Radu s-a format ca fotbalist la CSCT Buiucani.

 

–        Joacă pentru Academia din 2008.

 

–        133 de partide a bifat Gânsari pentru Academia în care a marcat 35 de goluri.

 

–        Radu a înscris de la începutul sezonului 12 goluri în 16 meciuri și se clasează pe locul doi în topul golgheterilor.

 

–        Gânsari a jucat la selecționatele Moldovei U-17, U-19 și U-21, dar și la prima reprezentativă pentru care a bifat un meci.

 

–        400 de mii de euro i-ar costa pe ruşi Radu Gânsari.

 

–        Circa 1000 de dolari este salariul fotbalistului la Academia.

 

–          120 de mii de euro anual ar fi salariul tânărului la Rubin.