Brexit-ul ar putea „sărăci pentru totdeauna” Regatul Unit

brexit

Guvernul David Cameron foloseşte toate forţele pentru a alerta populaţia despre riscul economic al unei ieşiri a ţării din UE („Brexit”). Ministerul britanic al Finanţelor a publicat luni un raport de 200 de pagini despre perspectivele care îi aşteaptă pe britanici în cazul ieşirii din UE, scrie lefigaro.fr.

„Va fi mai puţin comerţ, mai puţine investiţii şi mai puţine afaceri. Dacă părăseşte UE, Regatul Unit ar sărăci pentru totdeauna. Familiile britanice ar fi mult mai sărace”, se menţionează în raport. Este interesant să se noteze că serviciile guvernului au decis să adopte ipoteza cea mai pesimistă. Luna trecută, cabinetul de audit PricewaterhouseCoopers publicase o analiză similară pentru patronatul britanic. Scenariul negru se încheia cu pierderea veniturilor în mărime de 100 miliarde de lire sau 5,5% din PIB, în 2020.

Partizanii Brexit-ului strigă „conspiraţie”. Potrivit deputatului eurosceptic John Redwood, proeuropenii „avansează întotdeauna cifre negative despre Brexit şi niciodată pozitive pentru că aceasta face parte din conspiraţia lor pentru a ne menţine cu forţa în UE”.

The following two tabs change content below.