Breedlove: SUA va continua să sprijine R. Moldova ş Armata Naţională

Philip-Breedlove

Ministrul Apărării Anatol Şalaru a avut astăzi o întrevedere cu Comandantul Comandamentului European al Forţelor Armate ale SUA, generalul Philip M. Breedlove, aflat în premieră în Republica Moldova.

Cei doi oficiali au trecut în revistă aspectele colaborării militare dintre Republica Moldova şi SUA, accentuând evoluţia parteneriatului dintre cele două armate.

Ministrul Apărării a apreciat contribuţia substanţială a Guvernului SUA la reformarea şi modernizarea instituţiei de apărare din Republica Moldova, prin implementarea unor proiecte prioritare pentru Armata Naţională cum ar fi: expertiză în domeniul legislaţiei, sprijin logistic şi instruire în şcoli militare americane.

Generalul Breedlove, la rândul său, a declarat că ţara noastră este un partener de încredere şi poate conta pe sprijinul SUA şi NATO în realizarea obiectivelor pe care şi le-a stabilit.

De asemenea, generalul american a evidenţiat rolul Armatei Naţionale în consolidarea păcii şi securităţii în regiune şi la nivel mondial, prin participarea cu trupe la operaţiuni de menţinere a păcii alături de militarii americani şi ai altor state. Comandantul Comandamentului European a declarat că SUA vor continua să sprijine Republica Moldova şi Armata Naţională prin proiecte a căror finalitate să fie o armată bine-pregătită, instruită la standarde internaţionale.

După întrevederea de la Ministerul Apărării, Anatol Şalaru şi Philip Breedlove se vor deplasa la Baza militară de instruire a Armatei Naţionale, unde vor discuta cu militarii moldoveni şi americani implicaţi în exerciţiul “JCET-2016”. Cei doi oficiali vor face un tur al poligonului aflat în renovare cu susţinerea financiară a SUA, în cadrul Iniţiativei Operaţiuni Globale pentru Pace (GPOI). De notat, că cei 1,6 milioane dolari destinaţi proiectului sunt utilizaţi pentru dezvoltarea infrastructurii de antrenament a Armatei Naţionale, ceea ce va spori posibilitatea participării Republicii Moldova în operaţiuni internaţionale.

Comandantul Comandamentului European al Forţelor Armate ale SUA, generalul Philip M. Breedlove, efectuează o vizită în Republica Moldova în perioada 23-24 martie, în cadrul unui turneu regional.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)