Braţe ce oferă iubire şi protecţie

Sexul ocazional i se pare o fantomă a trecutului de care vrea să uite cu desăvârşire

couple1

Liuba avea o iscusinţă ieşită din comun. A lucrat şapte ani la o casă de modă din Paris. Devenise o bună profesionistă, dar a trebuit să se întoarcă acasă şi să îngrijească de mama bolnavă. Până a-l cunoaşte pe Andrei, s-a distrat şi a făcut sex ocazional. L-a cunoscut pe Andrei la un eveniment cultural, relaţia dintre ei s-a legat foarte repede. Au fost de la început sinceri unul cu altul. Ea a povestit despre aventurile ei, el – despre viaţa lui.

Au stat la taclale până târziu. Liuba îi povestea fără să se sinchisească despre tot felul de lucruri. I-a povestit, de exemplu, cum după o aventură de o noapte a rămas însărcinată. Şase săptămâni mai târziu, când a aflat că e gravidă, a încercat să-l caute pe acel bărbat, dar nu i-a mai putut da de urme. L-a trecut în lista celor pe care trebuia să-i uite. A făcut avort şi i-a părut pău…

Andrei, 32 de ani, un bărbat foarte drăguţ, fusese căsătorit şi avea o fetiţă pe care o iubea enorm şi care stătea la bunici. Era un tată perfect. Silvia, mama copilei, a murit în urma unei infecţii la plămâni. Despărţirea de femeia iubită a adunat multe zile cumplit de dureroase în sufletul lui. Retrăia amintiri frumoase din timpul când erau împreună şi ea îi spunea poveşti şi tot felul de întâmplări din vremuri demult apuse, auzite de la bunică-sa…

Şi acea zi care părea să fie tristă de dimineaţă s-a transformat seara în una de neuitat. La acel eveniment, o seară de cântec şi poezie, Liuba avea să-l întâmpine cu un zâmbet sincer şi cu o energie pozitivă, care l-a încărcat de bună dispoziţie. S-a distrat pe cinste şi s-a întors acasă complet refăcut. A doua zi, era duminică. I-a dat telefon Liubei şi s-au întâlnit. Tentaţi de ziua superbă de afară, au decis să iasă la o plimbare în afara oraşului, apoi au mers la Grădina zoologică. Liuba, 29 de ani, era entuziasmată, îi plăceau animalele. Şi Andrei avea o încărcătură emoţională ciudată. La sfârşitul zilei, Andrei i-a zis: „Liuba, mi-ar plăcea să ieşi cu mine şi duminica viitoare”. „De ce să aşteptăm până duminică, dacă am putea să o facem şi în cursul săptămânii”, i-a răspuns Liuba. Au stabilit locul şi ora de întâlnire pentru ziua de miercuri, apoi s-au despărţit.

Nu se grăbeau să-şi pună sufletul pe tavă

Ajunsă acasă, Liuba simţea că îl doreşte cu toată fiinţa pe Andrei, aşa cum nu mai dorise pe altcineva. Simţea nevoia să-i mângâie braţul frumos şi puternic. Acelaşi lucru se întâmpla şi cu Andrei. Şi el şi ea mergeau pe aceeaşi lungime de undă, dispuşi să nu grăbească lucrurile, se plăceau şi se simţeau tot mai atraşi unul de altul cu fiece zi trăită. Andrei a fost punctual. Miercuri a ajuns exact la timp la locul întâlnirii. Nici Liuba nu a întârziat. „Eşti foarte frumoasă!”, i-a spus, apucând-o uşurel de mână, adăugând că îi este foame şi că a rezervat o masă la restaurantul din apropiere. În timpul cinei, au vorbit despre câte în lună şi în stele, dar nici unul, nici celălalt nu se grăbeau să-şi pună sufletul pe tavă şi să declare ceea ce simt.

Abia după câteva luni de întâlniri şi taifasuri, Andrei i-a spus încet că o iubeşte în timp ce stăteau pe o bancă în parc şi vorbeau despre tot felul de lucruri de interes comun. Şi el, şi ea erau îmbrăcaţi sobru, elegant. Când s-a lăsat înserarea şi răcoarea, Andrei, cuprinzând-o cu braţul drept, a întrebat-o: „Ce-ai zice dacă ţi-aş propune să mergem acum la un hotel?”. „Nu mă deranjează”, i-a răspuns domnişoara. Ajunşi în camera de hotel în timp ce stăteau în fotolii şi se priveau cu înţelesuri, Liuba se întreba: „Oare voi putea face sex cu el? Este prea atrăgător şi prea tare îmi place de el”. Apoi s-a ridicat şi s-a îndreptat spre oglindă. Andrei a urmat-o. S-a apropiat, a îmbrăţişat-o strâns, uşor-uşor, a început să-i mângâie părul, să-i sărute gâtul, obrajii. După vreo jumătate de oră de mângâieri, a ajuns la buze. A fost un sărut fantastic în continuarea căruia buzele lui au şoptit: „Dacă ai şti cât de mult îmi doresc să fii a mea şi numai a mea. Simt pentru tine ceea ce nu am simţit nici cu Silvia, nici cu alte femei…” S-au întins pe pat şi au stat mult timp îmbrăţişaţi. „Ce bine mă simt în îmbrăţişarea ta. Niciun bărbat nu m-a făcut să simt ceea ce simt acum alături de tine”, i-a spus Liuba apropiindu-şi buzele de ale lui.

Andrei i-a topit gheaţa şi a făcut-o fericită

Aşa au trecut trei luni cu îmbrăţişări şi mângâieri. Cu cât descoperea mai mult din acest bărbat inteligent cu atât îl plăcea mai tare. „De mult aveam nevoie de aceste braţe care îmi oferă iubire şi protecţie”, i-a spus Liuba în ziua în care Andrei a invitat-o să locuiască la el. Ea încă nu era pregătită de angajamente şi obligaţii, de aceea a acceptat cu greu propunerea.

Andrei locuieşte într-un bloc nou. Are locuinţa amenajată cu foarte mult gust. Într-o cameră se află biroul său, urmat de camera fetiţei, dormitorul şi o bucătărie mare şi luminoasă, care serveşte şi ca salon. „Sănduţa stă mai mult cu bunicii, dar o dată, de două ori pe săptămână o aduc şi aici. Sper să găsiţi limbă comună”, i-a şoptit Andrei, strângând-o în braţe şi sărutând-o. Şi Liuba care îşi dorea foarte mult un copil s-a îndrăgostit de micuţă de cum a văzut-o. Între ele s-a închegat foarte rapid o legătură puternică.

Adorabilă şi dulce, de când l-a cunoscut pe Andrei, Liuba nu mai doreşte să cunoască un alt bărbat. Sexul ocazional practicat câţiva ani i se pare o fantomă a trecututlui de care vrea să uite cu desăvârşire. Ea care credea că nu există iubire adevărată şi i se părea că are inima îngheţată, iată că a ajuns să iubească cu toate coardele inimii, Andrei i-a topit gheaţa şi a făcut-o fericită. Acum face tot ce îi stă în puteri ca iubitul ei să fie mândru de ea.

Andrei este avocat, dar nu profesează, are o mică afacere legată de comerţ. Este, cum v-aţi dat seama, un bărbat simplu, modest, spiritual şi cu foarte mult bun-simţ. Alături de el, Liuba se detaşează de orice gând negativ. Ea nu şi-a dorit niciodată bărbat bogat, care să-i asigure o viaţă lipsită de griji. Visa să întâlnească un bărbat de la care ar avea ce învăţa şi Dumnezeu i l-a scos în cale pe Andrei, care se încadrează perfect în acest registru. De cinci ani sunt împreună, dar nu se grăbesc să-şi legifereze relaţia. Se tem să nu alunge fericirea din casă. Dar şi aşa Andrei spune la toată lumea că Liuba este cea mai bună soţie şi cea mai iubitoare mamă pentru fiică-sa. „Îmi este bine, mă simt fericită alături de Andrei şi cred că nu e departe ziua în care vom merge spre altar. Părinţii spun că e păcat să stăm necununaţi”, şi-a încheiat Liuba povestea.

The following two tabs change content below.
Nina Neculce

Nina Neculce