Boxerul Vasile Belous luptă pentru un loc la Jocurile Olimpice

Pugilistul din Grimăncăuţi, Vasile Belous, s-a calificat duminică în optimile de finală la Campionatul Mondial de Box din Baku, iar dacă astăzi va câştiga în faţa australianului Mark Basile, va obţine calificarea la Jocurile Olimpice de vara viitoare.

După ce în primul meci s-a impus în faţa brazilianului Myke Carvalno, pugilistul moldovean a obţinut duminică victoria asupra sportivului din România Ionuţ Gheorghe, cu scorul 15:9. Astfel, cu două victorii în palmares, Belous a acces în optimile de finală. Acesta va lupta marţi cu australianul Mark Basile pentru dreptul de a fi inclus în lista celor opt cei mai puternici pugilişti la categoria de greutate de 69 de kilograme.

Potrivit regulamentului competiţiei, doar cei mai buni opt sportivi vor fi calificaţi pentru Jocurile Olimpice de la Londra.

Ministerul Tineretului şi Sportului a delegat lotul naţional de box la Mondiale, în componenţa a opt sportivi. În timp ce şase pugilişti şi-au încheiat deja participarea, Veaceslav Gojan şi Vasile Belous îşi continuă lupta pentru a obţine calificările.

(V.H.)