Boris Focşa a avut un comportament violent la Teatrul „Luceafărul”?

„Boris Focşa are o putere mare, ca ministru al Culturii, şi oricând o poate folosi împotriva unui angajat de rând al vreunui teatru”, a mărturisit pentru JURNAL un fost actor de la Teatrul „Luceafărul”, care a activat 28 de ani la acest teatru, realizând multe roluri principale şi secundare. Potrivit acestuia, niciodată nu a existat mai multă fluctuaţie de cadre decât în perioada când Boris Focşa a fost director al „Luceafărul”-ui. Actorul afirmă că mulţi dintre colegii săi erau concediaţi fără motiv, unii dintre ei fiind artişti emeriţi sau având alte titluri onorifice, iar trupa a avut de suferit din cauza „comportamentului urât” al lui Focşa. Astfel, în mai multe rânduri, ex-directorul Teatrului „Luceafărul” ar fi ţipat la actori în timpul repetiţiilor şi i-ar fi înjurat în modul cel mai grosolan.

„Am văzut cu ochii mei cum şi-a bătut şi soţia, la subsolul teatrului, în coridorul unde sunt cabinele actorilor, apoi afară. O lovea cu pumnul. O bătea cum un bărbat bate alt bărbat. Odată, şi în turneu a bătut-o. Mergeam cu autobuzul, pe neaşteptate, acesta s-a oprit, Focşa şi soţia sa au ieşit afară şi el a început s-o lovească, sub ochii actorilor din autobuz”, îşi aminteşte actorul care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Soţia lui Boris Focşa, actriţa Stela Focşa (Mierlă), numită în funcţia de director al Teatrului „Luceafărul” după ce soţul ei a devenit ministru al Culturii al RM, nu a fost de găsit pentru a comenta afirmaţiile fostului său coleg de trupă.

Bogdan CIOBANU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)