BOP: Igor Dodon şi Maia Sandu acced în turul doi la alegerile prezidenţiale

BOP: Igor Dodon şi Maia Sandu acced în turul doi la alegerile prezidenţiale; Marian Lupu, înlăturat din cursă

Igor Dodon şi Maia Sandu

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidenţiale, Igor Dodon şi Maia Sandu ar accede în turul doi. Sunt rezultatele Barometrului Opiniei Publice realizat pentru octombrie de Institutul de Politici Publice. Astfel, Igor Dodon ar acumula 27 la sută din voturi, iar Maia Sandu – 9,3 la sută. Liderul PPDA, Andrei Năstase, care şi-a anunţat sprijinul pentru candidatura Maiei Sandu, este pe locul trei cu un rezultat de 8,1 la sută, scrie jurnal.md.

„Respondenţii au fost rugaţi să spună pentru ce lider politic ar opta în cazul în care ar accede în turul II doi candidaţi. Maia Sandu este percepută drept cel mai puternic oponent al lui Igor Dodon”, au subliniat realizatorii sondajului. Marian Lupu a obţinut un rezultat de 7,5 la sută, Dumitru Ciubaşenco – 5,6 la sută, iar Iurie Leancă – 1,7 la sută. Mai puţin de un procent a acumulat Mihai Ghimpu, Inna Popenco, Vitalia Pavlicenco, Ana Guţu ş.a.

Dacă duminica viitoare ar fi organizate alegeri prezidenţiale, 42,8 la sută din populaţia adultă este absolut sigură că s-ar prezenta la vot, 30,5 la sută – sigură, iar 13,2 la sută nu s-a prezenta. Circa 4,3 la sută au indicat că nu vor veni mai curând la urnele de vot. Cercetarea sociologică a fost efectuată în perioada 6-17 octombrie.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)