BOOKFEST va păși Prutul!

BookfestCu prilejul aniversării a 25-a de la Proclamarea Independenţei Republicii Moldova, Bookfest- vine și la Chișinău!
În perioada 31 august – 4 septembrie la Moldexpo va avea loc cea de-a XXV-a ediție a Salonului Internațional de Carte.

Cel mai important salon de carte din România – Bookfest, va păși Prutul!
Moldexpo îl va găzdui pentru prima dată la Chișinău. Salonul Internațional de Carte Bookfest se va desfășura în perioada 31 august – 4 septembrie, între orele 10:00 și 20:00. Cu peste 50.000 de volume expuse și lansări de carte, cele mai importante edituri din România aduc în fața publicului moldovean de orice vârstă cele mai noi și mai citite apariții, întâlniri cu cei mai renumiți și mai îndrăgiți autori, mese rotunde și alte activități interesante pentru toți iubitorii de lectură, ne-a informat Aliona Tostogan, director adjunct al Bibliotecii Naţionale a Republicii Moldova.
În cadrul evenimentului, Biblioteca Naţională va primi în dar trei mii de cărţi, dintre care peste două mii sunt oferite de către editurile din România. Astfel, timp de cinci zile, editorii din România și Republica Moldova își vor uni forțele și vor transforma Pavilionul Central al Centrului Internațional de Expoziții Moldexpo într-o adevărată magie a literaturii, iar cartea va fi principala identitate culturală, deoarece cea de-a XXV-a ediție a Salonului Internațional de Carte coincide cu aniversarea celor 25 de ani de la Proclamarea Independenței Republicii Moldova.

Organizatorii evenimentului: Institutul Cultural Român, Biblioteca Națională, Asociația Editorilor din România, Ministerul Culturii al Republicii Moldova și Uniunea Editorilor din Republica Moldova.
Parteneri: Primăria Municipiului Chișinău și Ministerul Educației al Republicii Moldova.
Parteneri media: Teleradio Moldova, Moldova1, Publika TV, TVR Moldova. Intrarea e liberă!

Marina Ignat, stagiară

The following two tabs change content below.