Bomba lui Tkaciuk // Scrisorile lui Buraga

 

Ieri am discutat despre ce e de făcut ca să-i salvăm pe moldovenii kamikaze, care se ucid zilnic pe şoselele noastre distruse de meteoriţi, comete şi asteroizi. Am discutat, am discutat şi am căzut cu toţii de acord că nu există nici o soluţie, decât să închidem republicuţa polentă, creaţă, s-o desfiinţăm tacit, de bună voie şi nesiliţi de nimeni şi să plecăm pe cărările transhumanţei. Dar nu e posibil, n-o să ne permită nimeni să ieşim de aici.

Nici Rusia, nici Occidentul. Toţi au nevoie de Remoldova. Ca exemplu prost. Ca să le crească mândria naţională. Ca să ne arate cu degetul, să râdă de noi şi să le crească self-estimul. Şi nici ideea preşedintelui Timofti de a porni lupta cu corupţia majorând salariile judecătorilor, ca judecătorii corupţi să renunţe la mită şi să trăiască doar din salariu, nu are sorţi de izbândă. Ei vor renunţa mai degrabă la salariile majorate decât la mită. Mai bine să încercăm experienţa chineză, care nu necesită bani: judecătorul sau funcţionarul care a luat mită să fie împuşcat, pur şi simplu, propuse fatalistul Cozonac. Am rămâne fără justiţie şi fără aparat administrativ, replică rezonabilul Scurtoi. Problema corupţiei nu e în faptul că unii dau şi alţii iau mită, ci în faptul că unii sunt nevoiţi doar să dea, iar alţii numai să ia, interveni Sobcor. Astfel se ajunse la subiectul ieşirii lui Mişin din PCRM, care ne-a şocat în profunzime, căci generalul Şarikov era mascota PCRM. E un semn rău pentru comunişti, căci şobolanii părăsesc corabia care se scufundă. A mai rămas să iasă şi Voronin şi să stingă lumina. Mişin a fost presat de Alianţă! – strigă Colesovnazadov. Vorbe goale. Dacă ar presa Alianţa, în PCRM ar rămâne numai Mark Tkaciuk, nu fiindcă e curajos şi pur ca o faţă de masă spălată cu as, ariel sau taid, ci fiindcă se droghează activ. Voronin ar ieşi primul, răspunse sanitara Vera. Pe de altă parte, declaraţia lui Tkaciuk precum că Dodon ar fi primit trei milioane de Euro pentru a-l vota pe Timofti la alegerile prezidenţiale, i-a lăsat pe toţi rece. Suma este exagerat de mare pentru coruptibilii noştri, menţionă Sobcor. Chiar dacă s-ar fi găsit cineva să dea o sumă atât de mare, Dodon ar fi refuzat să ia, remarcă Scurtoi, provocând hohote homerice. Iată consecinţele revoluţiei din octombrie! Ce a produs ea, ce lăsă omenirii, în afară de cadavrul lui Lenin în mausoleul lui Lenin? – se întrebă retoric pufosul Cozonac.

Acuma stau şi mă gândesc la ravagiile pe care le poate face bomba lui Tkaciuk în capetele deputaţilor comunişti: fiecare dintre ei poate să creadă că a pierdut 3 milioane de euro!

 

Al vostru siracuz, dougions, elefter, Ion Buraga

 

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga