Blatter îi vrea la dubă pe blatişti

Preşedintele FIFA a primit asigurări că peste puţin timp va începe construcţia unui stadion naţional

 

Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, laudă autorităţile moldoveneşti pentru că au început lupta cu corupţia în fotbalul moldovenesc şi este de părerea că persoanele implicate în meciurile trucate ar trebui să stea la puşcărie, pentru că altfel nu vor recunoaşte niciodată că au recurs la aşa ceva.

 

Demonii din fotbal

 

„Fotbalul este înconjurat de demoni, iar Moldova nu e o excepţie. Aceşti demoni profită de unele slăbiciuni şi vor să se îmbogăţească repede. Sunt sigur că acest fenomen va fi stopat în Moldova, am primit asigurări în acest sens de la premierul Vlad Filat şi preşedintele Nicolae Timofti. Cred că în Moldova sau în alte ţări unde e greu de probat corupţia în fotbal, trebuie să se procedeze ca în Finlanda. Acolo au fost prinşi câţiva inşi care erau bănuiţi de trucarea meciurilor şi pariuri ilegale şi au fost încarceraţi. După câteva zile, bănuiţii au recunoscut tot. Când eşti la răcoare, vezi condiţiile de acolo şi ai timp să reflectezi mai mult. Aşa trebuie să se facă şi în Moldova”, a spus tranşant Blatter.

 

S-a inspirat de la Filat

 

În plus, preşedintele FIFA s-a inspirat de la o idee a premierului Filat şi, în curând, va lansa o campanie de contracarare a corupţiei în fotbal. „Premierul Filat mi-a spus că pentru a contracara acest fenomen este nevoie de solidaritate. Am reflectat puţin şi mi-am dat seama că dacă noi, cei peste 300 de mii de oameni de fotbal, ne-am uni eforturile, se pot realiza multe. Astfel, voi lansa campania ‘Solidaritatea oamenilor de fotbal în lupta cu meciurile trucate’”, a adăugat proaspătul posesor al Ordinului de Onoare al Republicii Moldova.

 

„Stadionul Naţional va fi construit mâine-poimâine”

 

Blatter a fost ieri pentru a treia oară în Moldova şi tot de atâtea ori a primit asigurări de la autorităţi (fie că e vorba de fosta guvernare, fie de actuala) că peste puţin timp va începe construcţia unui stadion naţional. „Am primit asigurări de la premierul şi preşedintele ţării dvs. că mâine-poimâine va începe construcţia unui stadion naţional cu o capacitate de 35 de mii de locuri. FIFA va veni cu un studiu de fezabilitate şi nimic mai mult. Noi nu construim stadioane”, a punctat şeful FIFA.

 

Preşedintele FMF, Pavel Ciobanu a declarat nu ştim a câta oară că autorităţile nu s-au decis unde va fi construită arena. „În cadrul mai multor discuţii, s-a ajuns la concluzia că arena va fi la intrarea în oraş dinspre aeroport. Fie că va fi lângă hipermarketul din acea zonă, unde sunt 9 ha de pământ, fie în partea opusă a traseului, unde sunt disponibile 15 ha de teren. Investitor vom găsi cu siguranţă, dar trebuie să ajungem la un acord în privinţa terenului alocat acestuia şi ce posibilităţi i se va oferi pentru a-şi recupera investiţia. Dacă investitorului i se vor oferi condiţii avantajoase, adică să construiască un hotel, restaurante, spaţii comerciale, atunci în 15 ani, va putea să-şi recupereze banii şi stadionul va fi dat la balanţa statului”, a punctat Ciobanu.

 

Vitalie Hadei