Biciclişti accidentaţi mortal

Trei biciclişti au fost implicaţi pe 4 noiembrie 2010 în accidente rutiere, produse în diferite zone ale republicii. Doi dintre aceştia au decedat la faţa locului, iar altul la spital, scrie www.mai.md.

Primul accident a avut loc pe drumul Tiraspol–Cimişlia, în apropierea satului Opaci, în jurul orei 18.00. Un şofer, 27 de ani, conducând o maşină de model „Ford Focus” a tamponat mortal un biciclist de aproximativ 35 de ani care a rămas deocamdată neidentificat. Poliţia cercetează cazul pentru a identifica victima şi a stabili gradul de vinovăţie a şoferului.

Alţi doi biciclişti au fost loviţi pe şoseaua Bălţi–Sărăteni în jurul orei 19.20. Un autocar de marca „Mercedes” de pe ruta Chişinău–Lipcani, condus de un bărbat în vârstă de 50 de ani, la o curbă ce duce spre direcţia Sărăteni–Bălţi, a lovit doi biciclişti ce se deplasau în direcţia opusă. Impactul a fost fatal. Un biciclist de 24 de ani a decedat pe loc, iar celălalt de 21 de ani a decedat la câteva ore la spital.

Pentru a evita astfel de accidente, agenţii de circulaţie îi sfătuiesc atât pe biciclişti, cât şi pe cei care se deplasează cu mopedurile să acorde mai multă atenţie echipării corespunzătoare a mijloacelor de transport. Având în vedere că ziua s-a scurtat, la lăsarea întunericului, MAI recomandă tuturor bicicliştilor să folosească echipamentul de protecţie fluorescent reflectorizant pentru a nu fi victimele unor accidente rutiere.

Menţionăm că în circulaţia pe drumurile publice, bicicleta trebuie să fie prevăzută cu dispozitiv de frânare, echipată în faţă cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate cu lumină de culoare roşie şi cu cel puţin un dispozitiv reflectorizant. Ignorarea acestora, mai ales pe timp de noapte, poate provoca accidente grave.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău