Beyoncé, regina premiilor Grammy 2010

SHOW // Cântăreaţa Lady Gaga a făcut valuri cu rochiile

Noaptea de duminică spre luni a fericit crema muzicienilor cu „Oscarurile” breslei: premiile Grammy. Liga I a cântăreţilor şi compozitorilor şi-a primit porţia de fast organizat şi lauri, iar publicul a avut parte de un show surprinzător.
Marii câştigători ai serii au fost cei la care se aştepta toată lumea. Din cele zece candidaturi, Beyoncé – campioana nominalizărilor de anul acesta – a adunat şase trofee. Solista a stabilit astfel un nou record: artista cu cele mai multe Grammy-uri obţinute într-o singură seară. Şi-a trecut în cont titlurile de „Cel mai bun cântec al anului”, „Cea mai bună piesă R&B” şi „Cea mai bună prestaţie vocală R&B” (toate datorate fenomenului „Single Ladies (Put a Ring on It)”), „Cea mai bună prestaţie tradiţională R&B”, „Cel mai bun album R&B contemporan” şi „Cea mai bună prestaţie vocală pop”.
Taylor Swift, noua senzaţie a zonei country, a fost nominalizată la opt categorii şi a fost recompensată cu patru premii. Printre ele, interpreta de 20 de ani l-a primit şi pe cel mai important al serii: „Albumul anului” – „Fearless”. Celelalte trei gramofoane au reprezentat răsplata pentru „Cea mai bună prestaţie vocală country”, „Cea mai bună piesă country” şi „Cel mai bun album country”.
Show pe covorul roşu
Lady Gaga, cea mai excentrică exponentă a noului val sonor, n-a făcut performanţă din punct de vedere profesional: din cinci nominalizări, s-a ales cu două trofee: „Cea mai bună înregistrare dance” şi „Cel mai bun album de muzică electronică/dance”. „A făcut, în schimb, valuri – ca de obicei – cu ţinuta aleasă pentru defilarea pe covorul roşu. Rochia futuristă creată de Giorgio Armani, asociată cu pantofii imposibili, şi un soi de stea magică pe post de accesoriu au stârnit multe comentarii. Unii au fost de părerea că vestimentaţia italiencei e vecină cu perfecţiunea, alţii – că e doar o altă mostră de extravaganţă gratuită. Nemulţumiţii au avut ulterior de suportat costumaţia de scenă a cântăreţei şi opţiunea textilă pentru sesiunea foto cu trofeele, aşa că prima le-a părut subit foarte inspirată.
Premiate sau nu, divele au profitat de ceremonie pentru a-şi adăuga la colecţie noi rochii ultraelegante. Au procedat astfel Beyoncé şi Taylor Swift, dar şi Rihanna, Jennifer Lopez, Pink şi solista de la Black Eyed Peas (triplu premiaţi), Fergie. Designerii celebri le-au fost din nou cei mai buni prieteni. Titlul „Dezastrul vestimentar al ediţiei” i-ar putea reveni lui Britney Spears, penibilă într-o rochie cu vedere la desuuri Dolce&Gabbana.
Show şi mai interesant pe scenă
Totuşi, nu parada creaţiilor vestimentare a reprezentat punctul forte al serii. Piesele de rezistenţă au fost evoluţiile live de pe scena galei. Lady Gaga în duet cu Elton John; Mary J. Blige alături de Andrea Bocelli, cântând hitul „Bridge Over Trobled Waters” în beneficiul victimelor din Haiti; Eminem făcând echipă cu Lil Wayne şi Drake (prezentaţi de Quentin Tarantino) s-au numărat printre trufandalele sonore de la Grammy 2010. Cea mai impresionantă desfăşurare de forţe a fost formula Céline Dion – Usher – Jennifer Hudson – Carrie Underwood – Smokey Robinson, aleasă pentru a-i aduce un omagiu muzical lui Michael Jackson.
Printre premianţi s-au numărat şi câteva legende rock: AC/DC, Bruce Springsteen şi Judas Priest au obţinut trofeele pentru „Cea mai bună prestaţie hard rock”, „Cel mai bun solo vocal rock”, respectiv „Cea mai bună prestaţie metal”. „Five Peace Band” (incluzându-i pe legendarii Chick Corea, John McLaughlin şi Vinnie Colaiuta, plus mai tinerii Kenny Garrett şi Christian McBride) şi-a adjudecat trofeul pentru „Cel mai bun album de jazz instrumental”.
„Zei” ai prezentului precum Eminem, Jay-Z, Green Day şi Kings of Leon au plecat, la rândul lor, acasă cu premii. Nu la fel s-a întâmplat cu Pink, nominalizată la două categorii, care nu a câştigat niciun trofeu. A câştigat, în schimb, atenţia generală, în timpul prestaţiei vocal-acrobatice (în costumaţie sumară) din cadrul galei.
The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)