Berlusconi: „Ne-au furat arbitrii de stânga!”

Milan s-a prăbuşit la Cesena (0-2) cu tot cu vedetele aduse de Silvio Berlusconi. Euforia startului cu Lecce s-a stins brutal şi rossonerii au aflat că nu e de ajuns să-i bagi în fugă pe Ibrahimovici şi pe Robinho ca să baţi o nou-promovată. „Milan, ai intrat deja în grevă?”, a titrat ironic „Gazzetta dello Sport”, aluzie la protestul din 26 septembrie.

Patronul a găsit însă explicaţia eşecului în sfera politicului! „Arbitrul Russo ne-a anulat sâmbătă trei goluri. Milan mi-a dat dureri de cap, însă nu a jucat rău. Am avut ghinion şi am întâlnit iarăşi arbitri de stânga”, s-a plâns premierul de dreapta la o acţiune de partid.

Antrenorul Allegri trebuie să fi înţeles că nu-şi poate asuma riscul de a rupe echipa în două, în condiţiile în care Pato, Ibrahimovici şi Ronaldinho (lucru valabil şi pentru Robinho) nu ajută deloc mijlocul. Şi că fără Nesta, suplinit de Papasthatopoulos – vinovatul pentru ambele goluri –, defensiva este în criză de sciatică. Penaltiul trimis în bară de Ibrahimovici cu lehamitea debutului ratat a confirmat că reconstrucţia pune din nou la încercare răbdarea fanilor.

9 milioane de euro este salariul net anual al lui Ibrahimovici, peste fondul total brut al salariilor plătite de Cesena, 8,3 milioane

Suferinţă cu Chivu

Chivu a terminat deja în minutul 55 meciul câştigat de Inter (2-1) cu Udinese. Fundaşul stânga român a acuzat o accidentare la genunchiul stâng, dar nu e ceva grav, fiind convocat pentru meciul de astăzi cu Twente, în prima etapă a Ligii. Îngrijorător e jocul lui Chivu, văzut de „Gazzetta dello Sport” drept cel mai slab interist (nota 5), alături de Milito: „A testat veninul lui Sanchez. Nu l-a ajutat nici mijlocul, dar parcă şi-a pierdut îndrăzneala, atuul său forte”.

AS Roma a luat o mână de goluri

AS Roma s-a scufundat în Sardinia. După remiza albă cu Cesena, adversara lui CFR în Ligă, a încasat cinci goluri la Cagliari, record negativ în ultimii 11 ani! Reuşita lui De Rossi n-a salvat onoarea trupei lui Ranieri, rămasă în zece oameni din minutul 19. Nicolas Burdisso a provocat la 1-1 un penalti, după un atac de arte marţiale pe genunchiul lui Daniele Conti. Iar ieşirea lui Totti, care i-a cedat locul lui Guillermo, fratele mai mic lui Burdisso, a dat semnalul naufragiului (1-5).

Rooney voia să joace!

ANGLIA. Decizia lui Ferguson de a nu-l folosi sâmbătă la Manchester United, în meciul cu Everton (3-3), pentru a-l proteja în faţa foştilor săi fani după scandalul sexual, l-a enervat pe Rooney! „Wayne s-a simţit şocat şi dezamăgit. Ferguson l-a sunat şi i-a spus să meargă acasă şi să se concentreze pe meciul din Ligă. Deşi a avut o săptămână groaznică, ţinea să joace. Iubeşte fotbalul”, a mărturisit un apropiat al atacantului englez. Rooney a mai primit însă o veste proastă. Trebuie să achite 1,2 milioane de euro, cotă din drepturile de imagine, după ce guvernul britanic a decis să le impoziteze cu 50% în loc de 21%!

Ballack şi-a fracturat tibia!

GERMANIA. Michael Ballack (34 de ani) a plecat în vară de la Chelsea, dar n-a lăsat şi ghinionul la Londra. Abia întors la Leverkusen, mijlocaşul cu 13 pe spate s-a accidentat iar grav! După ce acum patru luni, Kevin-Prince Boateng l-a lovit la glezna dreaptă, în finala Cupei Angliei, făcându-l să rateze Mondialul, căpitanul Germaniei a păţit-o sâmbătă. Faultat de Sergio Pinto în minutul 31 al jocului de la Hanovra (2-2), Ballack şi-a fracturat capul tibiei la gamba stângă şi stă şase săptămâni. Va lipsi la „dubla” cu Turcia şi Kazahstan din 8 şi 12 octombrie. „Îmi pare rău, mai ales că abia revenise”, i-a transmis selecţionerul Joachim Low.