Berea întăreşte oasele

Berea este benefică pentru sănătatea sistemului osos, potrivit unui studiu britanic, publicat în „Jurnalul de Cercetări Ştiinţifice asupra Alimentaţiei”.
Cercetarea realizată pe 100 de branduri de bere a relevat faptul că această băutură este bogată în siliciu, provenit din orz, principalul ingredient al berii. Siliciul întăreşte oasele şi previne osteoporoza. Din acest punct de vedere, specialiştii britanici susţin că berea neagră este cea mai bună. Ei au descoperit că siliciul este încă prezent în bere, chiar şi după procesul de fermentare, sub forma acidului ortosilicic.
Brandurile de bere care conţin concentraţii mari de orz şi hamei au mai mult siliciu comparativ cu berea germană de fermentaţie inferioară, obţinută din porumb.
Osteoporoza este o maladie a sistemului osos care afectează 50% dintre femeile de peste 50 de ani şi 20% din totalul bărbaţilor din aceeaşi categorie de vârstă. Mai mult, un consum moderat de bere protejează organismul de apariţia bolilor cardiovasculare.
Berea are şi un conţinut ridicat de antioxidanţi, molecule care au capacitatea de a lega radicalii liberi – molecule dăunătoare – produşi în procesele oxidative ale organismului. Specialiştii spun că numărul antioxidanţilor din bere este dublu faţă de cel din vinul alb. În plus, aceştia au rolul de a scădea nivelul colesterolului rău din organism, adică acele grăsimi care se depun pe pereţii vaselor de sânge. Mai mult, lichidul are şi proprietatea de a accelera tranzitul intestinal lent şi de a reduce formarea pietrelor la rinichi.
The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)