Benzina se scumpeşte din nou

Benzina se scumpeşte din nou; ANRE a stabilit noi preţuri plafon pentru carburanţi

Benzina se scumpeşte din nou. Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a stabilit noi preţuri plafon de comercializare a carburanţilor pentru perioada 25 ianuarie – 7 februarie. Astfel, un litru de benzină cu cifra octanică 95 se va scumpi de mâine cu 12 bani şi va costa 18 lei şi 11 bani. Motorina se iefineşte cu şapte bani şi va fi vândută la un preţ de 15 lei şi 54 de bani, transmite jurnal.md.

Începând cu miercuri, 25 ianuarie, operatorii petrolieri nu au dreptul să comercializeze cu amănuntul carburanţi la preţuri mai mari decât plafonul stabilit de ANRE. Noile preţuri plafon vor fi valabile 14 zile calendaristice. Acestea au la bază patru componente principale: cotaţiile medii Platts pentru benzină; costurile de tranzacţionare aferente operaţiunii de import, inclusiv costurile de transport şi de asigurare; cota accizelor şi cota taxei pe valoarea adăugată, aplicate în conformitate cu Codul Fiscal şi marja comercială specifică, care cuprinde valoarea cheltuielilor şi profitul companiilor petroliere.

Consumatorii care observă preţuri mai mari pe piaţă sunt îndemnaţi să anunţe ANRE la numărul de telefon 0 800 10 800 sau la adresa de email [email protected]

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)