Becciev decorat pentru muncă „prodigioasă” şi „activitate organizatorică intensă”

Becciev

Un audit realizat de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a scos la iveală abateri grave comise de conducerea întreprinderii municipale SA “Apă Canal- Chişinău”. Potrivit informaţiilor făcute publice în cadrul şedinţei serviciilor desconcentrate ale Primăriei Chişinău, şeful întreprinderii, Constantin Becciev, a efectuat o serie de achiziţii la preţuri mult mai mari decât cele reale. Acesta şi-a dotat cabinetul cu o masă de birou ovală, achiziţionată la preţul de 140 de mii de lei, cu un televizor de 49 mii de lei, dulăpior pentru tv – 39 mii de lei, fotoliu – 85 mii de lei, canapea – 21 mii de lei. Sala de conferinţe a fost dotată cu un sistem de traducere sincronă care a costat bugetul întreprinderii 485 mii de lei. Iar un aparat de cafea a costat 88 mii de lei.

Totodată, potrivit raportului prezentat de şefa Direcţiei Finanţe a Primăriei Chişinău, Veronica Herţa, conducerea întreprinderii a achiziţionat o maşină Volkswagen Touareg în valoare de aproximativ 657 mii lei. La scurt timp, maşina a fost implicată într-un accident, iar reparaţia acesteia a costat 273 mii de lei, astfel valoarea automobilului ridicându-se la suma de circa 930 de mii de lei.

Raportul mai relevă că trei întreprinderi fondate de fiica directorului Apă Canal Chişinău au contracte directe cu SA „Apă-Canal Chişinău”, una din ele fiind o firmă intermediară de la care întreprinderea cumpăra ţevi de fontă la un preţ de trei ori mai mari. Până în 2013, întreprinderea achiziţiona ţevi direct de la furnizor, o întreprindere din Federaţia Rusă, la preţul de 1537 de lei. Ulterior, compania condusă de fiica lui Becciev SA „Coloana Mecanizată de Construcţii” a devenit „dealer oficial” care procura ţevile de la aceeaşi întreprindere din Federaţia Rusă, pe care le vindea SA „Apă Canal-Chişinău” la preţul de 2400 de lei. În urma achiziţiilor efectuate de către “Apă Canal-Chişinău” prin intermediul SA “Coloana Mecanizată”, s-a stabilit că suma totală a bunurilor materiale procurate conform contractelor încheiate în 2015 a constituit 13,4 milioane de lei, în timp ce furnizorul a importat bunurile materiale respective la preţul de 10,1 milioane lei, cu 3,3 milioane mai puţin.

Procuratura Anticorupţie investighează acest caz.

Directorul întreprinderii, Constantin Becciev, a fost decorat acum două săptămâni cu Ordinul Republicii de şeful statului, Nicolae Timofti, pentru „muncă prodigioasă” şi „activitate organizatorică intensă”.

The following two tabs change content below.

Jurnal de Chișinău

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)