Bebeluş omorât pentru că plângea

CRIMĂ // Un bebeluş a fost omorât cu bestialitate şi abandonat într-o cadă de baie timp de mai multe zile. Ucigaşul continuă să se găsească în libertate. Principalul suspect în acest caz este concubinul mamei copilului.

Mama copilului, o tânără de 17 ani din satul Coropceni, raionul Teleneşti, a reclamat la poliţie că asasinul micuţului este concubinul ei, în vârstă de 31 de ani, originar din satul vecin, Suhuluceni. Dânsa a declarat, pentru „Jurnal de Chişinău”, că, după ce a omorât copilul, bărbatul a supravegheat-o timp de câteva zile, perioadă în care o forţa să se drogheze. Peste cinci zile, femeia şi-a revenit şi a anunţat poliţia despre cele întâmplate. Bărbatul a stat trei zile în arestul poliţiei, după care a fost eliberat pe motiv că certificatul medico-legal prealabil emis de expertul din raionul Teleneşti stabilea că micuţul ar fi decedat în urma hipotermiei. Expertiza complementară efectuată de Centrul Naţional de medicină legală din Chişinău a confirmat însă cele relatate de mama copilului, precum că pruncul a avut o moarte violentă.

Eliberat peste trei zile

La 1 aprilie, Dănuţ ar fi împlinit un anişor. Nimic nu prevestea tragedia. Copilul învăţa să spună primele cuvinte. Prima iarnă din viaţa lui a fost una dificilă în care a zăcut de pneumonie. La scurt timp după ce au ieşit din spital, copilul a început iar să zâmbească. Anastasia Cocier, mama lui Dănuţ, ne spune că îl cunoştea de o săptămână pe bărbatul alături de care s-a mutat cu traiul. În una dintre seri, acesta, fiind în stare de ebrietate, a avut o izbucnire violentă, enervat de plânsul copilului. S-a apropiat de prunc şi, cu o voce care a făcut să i se ducă inima în călcâie, i-a cerut femeii să părăsească încăperea. Aceasta a refuzat. După o altercaţie între cei doi, femeia s-a pomenit după uşă, a auzit un zgomot înfundat, iar când s-a întors în cameră şi-a găsit copilul fără suflare. Ulterior, potrivit mărturiilor femeii, bărbatul l-a aruncat în cada de baie. Bănuitul de crimă a fost reţinut de poliţiştii de la Comisariatul de poliţie Teleneşti. Peste trei zile însă acesta a fost eliberat.

Sindromul copilului scuturat

Claudia Cocier, bunica lui Dănuţ, a povestit că după ce a fost eliberat fostul concubin al fiicei, a început să lanseze ameninţări la adresa familiei sale.

Deşi versiunea prealabilă stabilea că pruncul ar fi decedat de hipotermie, expertiza medico-legală finală a constatat că Dănuţ a decedat din cauza aşa-numitului „sindrom al copilului scuturat”. Sindromul prezintă o formă de traumatism cranian, apărut în urma abuzului asupra pruncului, cauzat de lovituri directe la nivelul capului, scăparea copilului din brațe sau aruncarea acestuia. Expertul legist a declarat că este indubitabil faptul că Dănuţ ar fi decedat de moarte violentă.

Procurorul adjunct al Procuraturii raionale Teleneşti, Nicolae Burduja, ne-a informat că în baza acestui caz a fost iniţiată o urmărire penală. Principalul suspect de moartea copilului este concubinul femeii, dar se verifică mai multe versiuni. Ancheta este tergiversată şi de faptul că Anastasia Cocier, mama copilului, a fost internată o perioadă în spital, pentru reabilitare. Rudele femeii au angajat un avocat. Procurorii susţin că Anastasia evită să conlucreze cu organele de anchetă. Pe de altă parte, aceasta afirmă că a fost chemată doar o singură dată la procuratură şi că nu a ezitat şi nici nu va ezita să răspundă la întrebările procurorilor.

Svetlana Corobceanu

The following two tabs change content below.
Svetlana Corobceanu

Svetlana Corobceanu

Svetlana Corobceanu

Ultimele articole de Svetlana Corobceanu (vezi toate)