Bayern Munchen – Real Madrid, Chelsea – Barca în semifinalele LC!

Marţi şi miercuri s-au stabilit semifinalistele celei mai importante competiţii intercluburi din Europa. Astfel germanii de la Bayern Munchen vor juca cu „galacticii” de la Real, iar „extratereştrii” de la Barcelona vor juca cu Chelsea Londra. 

Realul lui Mourinho nu a avut emoţii în faţa lui APOEL şi s-au impus cu 5-2. Calificarea în semifinale fusese rezolvată din tur (3-0). Balul a fost deschis de Ronaldo (25). Golul doi, o capodoperă a lui Kaka (37), şut din colţul careului mare, de pe stânga, cu interiorul piciorului drept, l-a lăsat şi el mască pe portarul oaspeţilor. Realul şi-a continuat recitalul şi reuşitele superbe ale lui Ronaldo, din lovitură liberă (75), Di Maria (84) şi Callejon.

Chelsea – Benfica (în tur 1-0) 2-1

După o victorie la limită la Lisabona, londonezii priveau destul de relaxaţi returul cu Benfica. Golul din minutul 21, când Lampard a marcat din penalti, avea să-i liniştească şi mai mult pe englezi. Garcia a reuşit însă să egaleze în minutul 85, iar Chelsea a trăit pe muchie de cuţit ultimele minute ale partidei. Golul lui Meireles din prelungiri a venit cum nu se putea mai bine, iar Chelsea merge în semifinale.

Milan, neputincioasă în faţa Barcelonei

După 0-0 în prima manşă, Barcelona a reuşit calificarea în semifinalele LC, în urma victoriei cu 3-1 reuşite în returul cu AC Milan, pe teren propriu. Două penaltiuri transformate de Messi (24 de ani) au asigurat cea a cincia calificare consecutivă a catalanilor în „careul de aşi”. Argentinianul a egalat recordul de goluri reuşite de un singur jucător într-un sezon european, 14.

Bayern, fără emoţii

Bayern München s-a impus fără probleme în faţa francezilor de la Olympique Marseille (2-0) şi visează la finala care se va disputa pe „Allianz Arena”. În lipsa lui Super Mario, marcatorul de serviciu a fost Olic, care a îngropat încă din prima parte speranţele lui OM la o răsturnare spectaculoasă.

Manşa tur a semifinalelor se joacă pe 17-18 aprilie, iar returul este programat pentru 24-25 aprilie