Băsescu susţine că România va continua politica de sprijin pentru Moldova și în 2011

Preşedintele Traian Băsescu a declarat ieri că România va continua politica de solidaritate şi sprijin pentru Republica Moldova şi în 2011, afirmând că, prin tradiţie şi identitate, acest stat îşi are locul în familia europeană, potrivit mediafax.ro.

“Anul 2010 a fost caracterizat de dinamizarea, extinderea şi aprofundarea legăturilor noastre cu Republica Moldova. Ne-am îndeplinit angajamentul de implementare a Acordului privind micul trafic de frontieră. Am semnat Tratatul privind regimul frontierei de stat. Am inaugurat consulatele generale de la Cahul şi Bălţi, iar Republica Moldova şi-a deschis un Consulat general la Iaşi. Am sprijinit energic demersurile autorităţilor de la Chişinău pentru o perspectivă europeană, iar această încredere a fost confirmată de rezultatele foarte bune pe care le-a obţinut pe linia integrării europene, progrese care au stat la baza victoriei obţinute în alegerile din toamna anului trecut şi a deciziei de menţinere a Alianţei proeuropene”, a declarat Traian Băsescu, la întâlnirea cu diplomaţii acreditaţi la Bucureşti.

El a mai spus că România va continua politica de solidaritate şi sprijin şi în 2011.

“Vom insista, ca şi până acum, pe includerea Republicii Moldova în grupul ţărilor balcanice, în cadrul procesului de aderare la UE. Dimensiunile sale reduse, poziţia geografică şi angajamentul actualei conduceri de la Chişinău sunt argumente solide în acest sens. Republica Moldova, prin tradiţie şi identitate, îşi are locul în familia europeană, iar oferirea unei perspective clare de integrare îi va consolida eforturile de democratizare şi va contribui la stabilizarea sa durabilă, politică şi economică, devenind un partener credibil al UE”, a conchis şeful statului.

Jurnal.md

The following two tabs change content below.