Băsescu: „Sabotată de presa aservită şi atacată de biserica ortodoxă rusă, cu votanţi aduşi ilegal din Transnistria şi lovită crunt de lipsa buletinelor de vot în diasporă, Maia Sandu avea şanse minime”

basescu-stefan-micsik

Maia Sandu a pierdut alegerile prezidenţiale din cauza unui sabotaj masiv din partea presei controlate, a atacurilor din partea bisericii ortodoxe ruse, a transportării ilegale a votanţilor din Transnistria şi a dezastrului din diasporă, unde extrem de mulţi moldoveni nu au putut vota din cauza lipsei buletinelor de vot. O spune fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, potrivit căruia Maia Sandu avea şanse minime de câştig în aceste condiţii.

„Maia Sandu a pierdut cursa prezidenţială. Sabotată masiv de presa prorusă, lovită cu laşitate de biserica ortodoxă rusă, trădată de Partidul Democrat condus de Marian Lupu şi oligarhul Plahotniuc, cu votanţi aduşi organizat şi ilegal din Transnistria, lovită crunt de lipsa buletinelor de vot la secţiile de votare din Europa, Maia Sandu avea şanse minime să câştige”, afirmă Băsescu.

Totuşi, fostul preşedinte al României spune că priveşte cu optimism spre Republica Moldova. „Scorul obţinut de Maia Sandu ne dă o certitudine şi anume aceea că 48 la sută din populaţia Republicii Moldova este proeuropeană şi pro-România. Asta înseamnă că trebuie să continuăm politica de apropiere a moldovenilor de România, adică să continuăm a acorda anual cele 5 000 de burse pentru tinerii moldoveni şi să accelerăm rezolvarea dosarelor de acordare a cetăţeniei române pentru cei care solicită acest lucru”, a mai declarat Traian Băsescu.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)