Băsescu răspunde la declarațiile lui Rogozin

Potrivit Agerpres, Președintele României, Traian Băsescu a declarat că România nu intenționează să anexeze Republica Moldova. Afirmația a venit drept răspuns la un comentariu a vicepremierului rus Dmitri Rogozin care a scris miercuri, pe contul său de pe rețeaua de socializare Twitter, că președintele român planifică integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, apoi anexarea acesteia de către România.

“Să dea Dumnezeu să reușim cu integrarea în Uniunea Europeană. România nu și-a declarat niciodată intenția de a anexa vreo țară, dar bătălia noastră este pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, atunci aproape nu vom mai avea frontiere, vom fi cetățeni europeni și noi și cetățenii Republicii Moldova, vom vorbi aceeași limbă, vom avea mai mult sau mai puțin aceleași obiective, vom avea aceeași istorie în interiorul UE. Declarații de acest tip ale demnitarului rus nominalizat sunt frecvente. El cum se trezește face o declarație, întâi la adresa României, după care bănuiesc că-și bea ceaiul sau, mă rog, ceva”, a răspuns Traian Băsescu, citat de Agerpres.

“România a fost primul stat din lume care a recunoscut independența Republicii Moldova și acest lucru trebuie subliniat vizavi de declarațiile faimosului demnitar rus”, a mai declarat Băsescu.

Via: Băsescu răspunde la declarațiile lui Rogozin