„Mi-e silă!”

Traian Basescu

Foto: paginadepolitica.ro

Fostul preşedinte Traian Băsescu (foto) a declarat, luni, la B1, că nu îi sună pe Florian Coldea, Codruţa Kovesi şi Livia Stanciu “din silă”, pentru că “sunt artizanii acestui mod răvăşit de a a face justiţie, fără respect pentru cel care nu este condamnat”, adăugând că “vor să mai rămână cinci mandate”, scrie gandul.info.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, luni, la B1, că nu îi sună pe Florian Coldea, Codruţa Kovesi şi Livia Stanciu ”din silă”, pentru că ”sunt artizanii acestui mod răvăşit de a a face justiţie, fără respect pentru cel care nu este condamnat”, adăugând că ”vor să mai rămână cinci mandate”. Întrebat de ce nu îi sună pe Florian Coldea (adjunctul şefului SRI. nr), pe Codruţa Kovesi sau pe şefa ÎCCJ, Livia Stanciu, Traian Băsescu a declarat: ”Pot să vă spun că din silă?”. Băsescu a continuat: ”Pentru că ei sunt artizanii acestui mod răvăşit de a face justiţie, fără respect pentru cel care nu e condamnat. Ce să fac? Vor să mai rămână cinci mandate în funcţie”.

Întrebată cum comentează ultimele afirmaţii ale lui Traian Băsescu, Livia Stanciu a declarat, marţi, că în ultima perioadă au loc atacuri extrem de dure, nejustificate, la adresa magistraţilor, ceea ce descalifică România şi o face să piardă din credibilitate în faţa ţărilor europene. „Nu înţeleg logica acestui tip de discurs. Am reţineri pentru că în mai multe rânduri am văzut în presă prezentate trunchiat afirmaţii scoase din context. (…) Nu m-a sunat preşedintele statului în perioada anterioară, nu înţeleg de ce ar trebui să mă sune acum. Am admirat poziţia preşedintelui din acea perioadă când reacţiile pe care le-a avut vizavi de sistemul judiciar le-am apreciat ca fiind corecte, de cele mai multe ori, în reacţiile faţă de judecători şi instanţa supremă au fost reacţii compatibile cu activitatea desfăşurată de judecători. Nu mă las intimidată de reacţii ale politicienilor vizavi de activitatea judecătorului Livia Stanciu”, a spus şefa Curţii Supreme.