Băsescu: Cunosc doar 2 ex-ofiţeri acoperiţi, Ponta şi Ghiţă. Restul, slugi cu IQ redus

Traian Basescu

„Personal, ştiu doar doi oameni dintre politicieni cărora li s-a făcut onoarea ca, la un moment dat, să fi fost cu adevărat ofiţeri acoperiţi, dar niciodată nu voi putea să dovedesc acest lucru: unul se numeşte Victor Ponta la SIE şi altul se numeşte Sebastian Ghiţă la SRI. Cu siguranţă, ei nu mai au această calitate după ce au intrat în Parlament. În plus, ăştia doi nu vor să preia partide în numele serviciilor secrete. În rest, doar agenţi de influenţă voluntari, slugi cu IQ redus care cred în mod fals că-şi netezesc cariera. Speranţă deşartă”’, a scris fostul şef de stat luni seară pe pagina sa de Facebook, scrie gandul.info.

El a susţinut că guvernul Cioloş, „generat de generali şi procurori”, este „pur şi simplu un monument al neputinţei şi incompetenţei”.
Referindu-se la declaraţiile lui Ponta despre ofiţerii acoperiţi şi la speculaţiile pe această temă, Băsescu le-a calificat drept o „penibilitate”.

„Unii spun Valentin Zgonea, alţii spun Giorgian Pop, alţii spun Isar, unii spun A. Săftoiu, alţii spun Mihai Tudose, alţii spun de-a valma Comisia SRI. Oameni buni, uitaţi-vă la ei. Toţi sunt nişte neica nimeni pe care, eventual, serviciile i-au mai folosit ca agenţi de influenţă sau trompete pentru a-şi satisface mici nevoi în spaţiul public, dar pe care niciodată nu i-au considerat demni să devină ofiţeri acoperiţi ai unui serviciu de informaţii românesc. Şi, dacă vine vorba despre agenţi de influenţă, şi nu de ofiţeri acoperiţi, părerea mea este că presa este plină de astfel de agenţi de influenţă, care cred că sunt protejaţi dacă ‚servesc cauza’ susţinând ideea că Patria poate fi salvată doar de generali şi procurori şi făcând praf de-a valma oamenii politici”, este de părere fostul preşedinte.

El a subliniat că este nevoie de o comisie parlamentară puternică de control a serviciilor secrete ca singur remediu pentru recâştigarea încrederii.
„Din toată această poveste, dincolo de bălăcăreala politică, cei care au o problemă sunt serviciile secrete. De ce s-a ajuns ca, în mediul politic, în mediul economic, în justiţie, în societate, cei mai mulţi oameni să-şi pună problema influenţei decisive a serviciilor? Este cod roşu de încredere”, a conchis el.