Basarabence care au cucerit showbizul românesc

MONDEN // Bărbaţii din România sunt înnebuniţi după moldovence

Multe dintre vedetele din Moldova au râvnit piaţa muzicală din România, însă doar câteva dintre acestea au reuşit. Unele, prin calităţile vocale, altele, prin siluetele superbe sau, poate, datorită iubiţilor bogaţi întâlniţi de-a lungul anilor? Iată cinci dintre basarabencele noastre, care au reuşit să se afirme în România.

Ileana Lazariuc

Născută pe 12 aprilie 1982 la Băcioi, mun. Chişinău, Ileana Lazariuc, pe numele adevărat Elena Criganuţa, este fiica cântăreţei Anastasia Lazariuc. La 15 ani, a debutat ca fotomodel, în ianuarie 2002, a apărut goală într-un pictorial excepţional pentru revista „Playboy”.

În anii ’90, alături de Roxana Marcu şi Andreea, Ileana Lazariuc a format trupa „Trinity”. Trupa a avut o existenţă efemeră. După destrămarea acesteia, Ileana a continuat cariera în modeling, fiind solicitată pentru numeroase pictoriale şi postere. În vara lui 2004, a fost implicată într-un scandal cu droguri.

Ileana a trăit o poveste de dragoste cu Vlad Munteanu. După despărţire, a devenit iubita lui Ion Ţiriac. Cei doi s-au căsătorit în 2009. Au doi copii. Ileana Lazariuc se bucură de câteva roluri mai mult sau mai puţin importante în filme de lung metraj şi seriale: „Îngeraşii” (serial TV, 2005), „Supravieţuitorul” (2008) şi „Chiquititas” (2007).

 

Anna Lesko

S-a născut la Chişinău pe 10 ianuarie 1979. A făcut şcoală rusă la Chişinău. Întâmplarea a adus-o la 17 ani în România, unde a şi rămas. A intrat la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, fapt ce a ajutat-o să se integreze mai bine şi mai uşor în viaţa de la Bucureşti. Anna este deja de ani buni pe piaţa muzicală românească şi a colaborat cu mulţi producători. Se deosebeşte prin stilul său vestimentar, deoarece îşi concepe singură hainele de scenă, atât pentru ea, cât şi pentru dansatoarele sale. Nu se uită la bani atunci când vine vorba de materiale, cheltuie câteva mii de euro pe lună pentru ţinutele sale.

E cunoscută ca devoratoare de bărbaţi. Prima poveste de iubire, cea care a consacrat-o, a trăit-o alături de omul de afaceri Irinel Columbeanu.

Ulterior, vedeta s-a afişat cu Marian Ionescu, liderul trupei „Direcţia 5”, şi Liviu Moreanu. La scurt timp, a urmat o legătură amoroasă cu Elan Schwartzenberg, fostul soţ al Mihaelei Rădulescu, însă nici această relaţie nu a durat, au hotărât să rămână prieteni.

Natalia Barbu

Natalia Barbu s-a născut la Chişinău, pe 22 august 1979. A studiat din copilărie vioara şi a absolvit Colegiul de Muzică „Ştefan Neaga”. Are în palmaresul său multe premii importante şi hituri. Natalia Barbu figurează în „Atlasul mondial al sexualităţii”, fiind considerată cea mai sexy moldoveancă. Atlasul a fost elaborat de revista americană „Esquire”. A câştigat în 1998 marele trofeu al Festivalului Mamaia, a colaborat cu „Sistem”, Mike Diamondz şi Vano Tek. A reprezentat în 2007 Moldova la Eurovision, clasându-se pe locul 10. La vară, artista se va căsători cu miliardarul român Nicolae Sota. Natalia Barbu a primit un inel cu diamant. Bijuteria, realizată de Chopard, a costat câteva mii de dolari. Interpreta va purta o rochie de mireasă ce poartă semnatura unui designer român. „Rochia este îndrăzneaţă, e exact pe stilul meu. Nu mă vedeam într-o rochie clasică”, a spus Natalia Barbu. Nunta a fost stabilită pe 11 iunie 2011, pe o plajă privată, „Kazeboo”, din Năvodari.

Elena Voscoboinic

S-a născut în Transnistria, dar a crescut la Chişinău. A devenit cunoscută când a participat la „Dansez pentru tine” ca să-şi ajute familia. Dansează de la 6 ani, a făcut nouă ani dans sportiv şi este de cinci ani membră a show-baletului „Teodor”. Poate că nu ar fi ajuns atât de cunoscută dacă nu l-ar fi avut ca partener pe Radu Vâlcan, pe atunci singur.

Mai mult, s-a spus că familia Elenei nu era atât de săracă pe cât vroia ea să arate şi că participarea la concurs trebuia să o facă faimoasă în ţară. Speculaţiile privind relaţia ei cu actorul Radu Vâlcan au adus-o în primele pagini ale tabloidelor, chiar dacă amândoi au negat că ar fi ceva între ei. Însă presa din România a reuşit să afle că între cei doi a fost o aventură amoroasă. După marea finală „Dansez pentru tine”, în cadrul căreia au primit premiul de popularitate, cei doi au mers împreună la petrecerea organizată de Pro TV.

Nu s-au oprit din flirtat întreaga noapte, iar primele ore ale dimineţii i-au prins în apartamentul lui Radu unde putem ghici că şi-au consumat în sfârşit pasiunea mistuitoare.

Lia Sinchievici

Cunoscută ca Leya în lumea muzicii, vedeta face şi actorie, precum şi modeling. Face parte din echipa Serviciului Român de Comedie, unde a ajuns, după cum spune ea, datorită accentului basarabean, care i-a cucerit pe şefi. Leya este studentă în anul II la Facultatea de Jurnalism a Universităţii „Hyperion” din Bucureşti. „Am făcut primul an la Chişinău şi, în toamnă, când m-am mutat la Bucureşti, era prea târziu să merg la o universitate de stat, astfel am ajuns aici.

Din păcate, nu se prea face carte. La Chişinău, pentru un 10, trebuia să învăţ mult, în schimb aici, sunt cam dezamăgită”, spune Leya. Au „urmărit-o” mulţi bărbaţi, dar ea l-a ales pe DJ Sasha Lopez, pe numele adevărat Serge Istrati, care a cerut-o deja în căsătorie.

Serge Istrati, alias Sasha Lopez, s-a stabilit de doi ani în România. A lansat-o pe Lia Şinchievici în showbiz. Cei doi se cunosc de mai bine de doi ani şi au hotărât de curând să-şi unească destinele. Serge i-a oferit iubitei sale un inel de logodnă, aceştia nu au spus deocamdată când va avea loc marele eveniment – nunta.

Carolina Chirilescu