Barcelona lui Messi este de neoprit în Champions League

Aşa cum era de aşteptat, în prima semifinală a Ligii Campionilor se vor întâlni Internazionale Milano şi FC Barcelona. Elevii lui Mourinho au învins cu 1-0 ŢSKA Moscova (2-0 la general), în timp ce catalanii i-au umilit pe tunari pe Nou Camp cu 4-1 (6-3 la general). În alt meci, Bayern s-a calificat în semifinalele LC, deşi în minutul 41 nemţii erau conduşi cu 3-0 de Manchester United.

Arsenal a început perfect partida de pe Nou Camp, în ciuda dominării teritoriale a Barcei. Un contraatac fulger pe traseul Walcott-Bendtner a fost finalizat de ultimul. Astfel, avantajul celor două goluri înscrise în deplasare de catalani a fost şters cu buretele. Messi şi-a început recitalul la două minute după golul lui Arsenal, când l-a învins pe Almunia cu un şut superb din afara careului. Argentinianul a continuat show-ul şi, până la pauză, a mai înscris de două ori, realizând un hat-trick de senzaţie, specialitatea casei. Ultima reuşită – un lob de efect – a făcut deliciul publicului. Acelaşi Messi a închis tabela pentru 4-1. Messi a devenit al şaselea jucător care înregistrează o astfel de performanţă în Liga Campionilor.

Inter şi visul lui Moratti

Inter Milano se apropie de visul lui Massimo Moratti, câştigarea LC. Milanezii au reuşit să se califice în semifinalele competiţiei după ce i-au învins şi în retur pe ruşii de la ŢSKA Moscova (1-0 în tur). Inter a deschis repede scorul, Sneijder transformând o lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri. Inter Milano a reuşit să se califice după nouă ani în semifinalele competiţiei.

„Teatrul Coşmarului” pentru United

Pe „Teatrul Viselor” din Manchester, englezii – cu Rooney din primul minut – s-au distrat în prima repriză cu trupa lui van Gaal. Până a-şi reveni, nemţii priveau îngroziţi la tabela de marcaj: era 3-0 pentru United. Însă bavarezii nu aveau nici cea mai mică intenţie să se predea. Olic a înscris înainte de pauză, iar tehnicianul olandez al germanilor a făcut minuni la pauză. A doua repriză a fost o demonstraţie de fotbal predată de Bayern. Aceasta a fost avantajată şi de faptul că a evoluat aproape întreaga repriză cu un om în plus. Rafael a fost eliminat în minutul 50. Golul decisiv pentru calificare a fost opera lui Robben, care a prins un trasor fabulos din marginea careului, fără speranţe pentru Van der Sar.
Germanii trec de United după două partide copie la indigo cu optimile contra Fiorentinei (după 2-1 în tur, au pierdut cu 3-2 returul, dar au mers mai departe graţie golurilor înscrise în deplasare) şi se răzbună cu vârf şi îndesat pentru finala Ligii pierdută în 1999, cu Man UTD.

Calificare istorică pentru Lyon

În celălalt sfert disputat miercuri, Bordeaux a sperat până în ultima secundă că poate răsturna soarta calificării. După o jumătate de oră în care legea au făcut-o oaspeţii, băieţii lui Blanc au jucat ofensiv, iar rezultatele s-au văzut imediat. În minutul 44, Alou Diarra a nimerit bara cu un trasor de la mare distanţă şi, la niciun minut, Chamakh l-a învins pe Lloris cu un şut din apropierea careului mic.

Bordeaux a avut iniţiativa şi a ratat cele mai mari ocazii, prin Wendel şi Sane, dar Lyon a rezistat şi a obţinut o calificare istorică în semifinale, prima după patru tentative.
Pe 20 şi 21 aprilie, se vor disputa semifinalele Ligii Campionilor după următorul program

20 aprilie, ora 21:45: Inter – Barcelona

21 aprilie, ora 21:45 Lyon – Bayern