Barcelona doboară orice record – 6 trofee într-un singur an!

Campioana Europei, FC Barcelona, a învins-o pe campioana Americii de Sud, Estudiantes la Plata, în finala Campionatului Mondial al Cluburilor, reuşind astfel să câştige cel de-al şaselea trofeu în acest an.

Catalanii au devenit astfel prima formaţie din lume care se impune în toate competiţiile la care a participat într-un singur an. Echipa lui Josep Guardiola a cucerit în 2009 titlul, Cupa şi Supercupa Spaniei, iar în plan european şi mondial a triumfat în Liga Campionilor, Supercupa Europei şi Campionatul Mondial al Cluburilor.

Boselli a deschis scorul în minutul 37. Trofeul părea să revină din nou unei echipe din America de Sud. Pedro a dat însă lovitura pe final de meci, reuşind să aducă egalarea şi să trimită meciul în prelungiri. Cu zece minute înainte de loviturile de departajare, Lionel Messi a marcat un gol de generic, trimiţând mingea în poarta cu pieptul.

Balonul de Aur 2009 este considerat „trădător” în Argentina Lionel Messi râde cu un ochi şi plânge cu celălalt după finala Campionatului Mondial al Cluburilor. Autor al golului decisiv în partida disputată la Abu Dhabi, fotbalistul argentinian a devenit persona non grata pentru fanii lui Estudiantes. Aceştia au acoperit pereţii clădirilor din oraşul La Plata cu mesaje ofensatoare la adresa lui Messi, pe care îl consideră un trădător. „Messi nu mai este argentinian” sau „Fără Messi la Mondial!” au fost doar două dintre mesajele suporterilor lui Estudiantes pentru câştigătorul Balonului de Aur din acest an.

Messi FIFA World Player

Aseară, la Zurich, a avut loc gala la care s-a decernat FIFA World Player. În dispută cu Iniesta, Xavi, Cristiano Ronaldo şi Kaka, Lionel Messi a fost marele favorit. Cel mai bun jucător şi la Mondialul cluburilor, unde tocmai a triumfat cu FC Barcelona, atacantul argentinian nu a făcut altceva decât să-şi închidă anul 2009 perfect, în care nu a ratat nimic, nici cu echipa spaniolă şi nici la nivel personal.