Barcelona 2010, cea mai bună echipă din toate timpurile?

Cu Guardiola pe bancă, Barcelona pare completă. O echipă care a câştigat deja opt trofee din 2008 încoace şi care a transformat fotbalul într-un spectacol total. Victoria de luni asupra Realului, 5-0, demonstrează acest lucru. Cu marea rivală, echipa lui Guardiola şi-a încheiat demonstraţia. A terminat derbiul cu 684 (!) de pase, majoritatea corecte. Doar Xavi a reuşit 114 bune, din 117! Un spectacol total, dar care ridică o serie de întrebări. Ce contează mai mult? Lotul de jucători, echipa ca tot sau antrenorul? Un proiect pe termen lung, adică bani implicaţi în echipele de puşti care să producă valori peste timp? Sau jucători buni, cumpăraţi pe strategii de marketing?

Antrenor de la echipa secundă

În 2008, Laporta i-a oferit lui Guardiola o şansă mare, prima echipă a Barcelonei. Era o fostă „legendă”, dar venea de la cârma echipei secunde! În 2009 a cucerit toate trofeele puse în joc (şase), pentru prima dată în istorie, şi a aplicat un 6-2 Realului! Luni a devenit primul antrenor al Barcelonei care leagă cinci succese consecutive în faţa marii rivale. Cum nu se putea mai clar, tot cu o victorie zdrobitoare, chiar în faţa „specialului” Mourinho.

Guardiola sau Barcelona?

Recunoaşte că e legat de stilul pe care l-a descoperit în curtea La Masiei, dar Barcelona, ca echipă, parcă n-a jucat niciodată aşa. Curios, chiar în ziua lui „El Clasico”, englezii scriau că are ofertă de la Chelsea! Un fost antrenor al albaştrilor, Ranieri, i-a dezvăluit teama. Ştie că dacă pleacă nu va putea lua cu el tiki-taka-ul născut în La Masia şi maturizat pe „Camp Nou”. „Guardiola mi-a spus că ar fi imposibil să joace aşa în Italia, de exemplu, pentru că la Barcelona sunt ani de tradiţie în spate şi chiar echipele de copii şi juniori ale clubului joacă aşa”, a dezvăluit Ranieri.

10 jucători care au evoluat pentru Barcelona în „El Clasico” au fost formaţi de club

8 campioni mondiali a avut luni Barcelona pe teren

Cele mai TARI bancuri după Barça-Real 5-0!

Barcelona i-a predat o adevărată lecţie de fotbal Realului pe „Nou Camp”. Elevii lui Guardiola s-au impus cu 5-0. Xavi, Pedro, Villa de două ori şi Jeffren au semnat succesul Barcelonei. Mourinho nu a dramatizat însă şi a declarat, la conferinţa de presă, că este o simplă înfrângere şi nu o umilinţă, deşi acesta este cel mai slab rezultat înregistrat de „The Special One” în întreaga carieră.

Imediat au apărut şi glumele pe seama madrilenilor care au făcut deliciul fanilor grupării catalane. Vă prezentăm cele mai tari bancuri după Barcelona-Real Madrid 5-0:

1. Mourinho nu mai e „The Special One”, acum e „The Special FIVE”

2. Cum îl salută Mourinho pe Guardiola: „Give me FIVE”

3. Cum numără Cristiano Ronaldo până la 5: Xavi, Pedro, Villa, Villa, Jeffren!

4. „Ronaldo – 94 milioane de euro, Kaka – 64 milioane, Benzema – 35 milioane…victoria cu Real Madrid – nepreţuită”

5. Melodia preferată a lui Mourinho: Da Luniz – I Got 5 On It

6. Ce melodie le-a pus Mourinho jucătorilor în vestiar după meci: Five-Everybody get up!

7. După modelul Schalke 04, la care a plecat Raul, Real Madrid îşi va schimba numele în Real 05.

8. Care e diferenţa între Real Madrid şi un taxi? În taxi intră doar 4!

9. Mourinho a vrut să-şi dea demisia după meciul cu Barcelona şi să plece în vacanţă la…Cincinnati.

10. Mourinho nu mai caută jucători pe DVD-uri, îi caută pe hi5!