Barça pune toţi banii pe Chelsea, iar Real Madrid pe Bayern! // Liga Campionilor

Spania a rămas fără echipe în Liga Campionilor, chiar în momentul în care toată lumea credea mai mult ca niciodată într-un El Clasico pe stadionul Fussball Arena din Munchen, locul unde se va disputa marea finală din acest an.

FC Barcelona a fost eliminată în mod frustrant de o Chelsea mai slabă ca niciodată în „mandatul” lui Roman Abramovich, iar Real Madrid nu a mai fost capabilă să ţină ritmul din startul returului cu Bayern şi a cedat la penaltiuri în faţa bavarezilor.

Astfel, finala de la Munchen le va pune faţă în faţă pe Bayern şi Chelsea, formaţii care s-au mai întâlnit o singură dată în cupele europene, în sezonul 2004-2005, când englezii s-au impus la general cu 6-5, în sferturi. Chiar dacă meciul se va disputa practic pe terenul bavarezilor, statistica are darul de a le solidifica moralul elevilor lui Roberto Di Matteo. Echipele engleze au procentaj de victorie de 80 la sută în faţa formaţiilor germane în finalele competiţiilor europene, câştigând 4 din cele 5 întâlniri din ultimul act.

Şanse ca londonezii să respecte tradiţia sunt, mai ales în contextul în care, făcând abstracţie de faptul că Bayern va avea fanii de partea ei, ambele echipe vor fi la fel de slăbite după semifinalele cu Barcelona şi Real. Chelsea nu va putea conta pe Terry, Meireles, Ramires şi Ivanovici, în timp ce bavarezii vor alinia un 11 fără Alaba, Luis Gustavo şi Badstuber, adică trei sferturi din defensivă.
Înfrângerea cu Chelsea a pus capăt unei ere „extraterestre”?

Necalificarea în finala Ligii Campionilor şi eşecul din „El Clasico” care a îndepărtat-o pe Barca de titlu în Primera poate fi semnalul pentru mulţi dintre cei care alcătuiesc gruparea de pe Nou Camp că e momentul unei schimbări. Un semnal în acest sens este dat chiar de antrenorul Pep Guardiola care încă ezită să-şi prelungească înţelegerea cu formaţia catalană. Marile forţe ale Europei au pus ochii pe starurile Barcelonei şi încearcă să profite de momentul neplăcut prin care trece echipa blau-grana.

Ruşii de la Anji au pornit deja demersurile pentru a-l achiziţiona pe fundaşul brazilian Dani Alves. Radio Marca anunţă că apărătorul este dorit la Machachkala de magnaţii ruşi care sunt dispuşi să înainteze o ofertă grandioasă pentru a-l achiziţiona pe brazilian.

205 meciuri şi 15 goluri a reuşit Alves la Barcelona din 2008 de când îmbracă tricoul blau-grana