„Barça e de speriat!”

Barcelona a cucerit sâmbătă primul trofeu din noul sezon, Supercupa Spaniei, după ce a învins-o pe Sevilla cu 4-0 pe „Camp Nou” (în tur, catalanii pierduseră cu 3-1). Lionel Messi, autorul unui hat-trick, le-a tulburat somnul rivalilor din Madrid. Marca a scris ieri: „Barcelona este de speriat, iar Messi… este şi mai şi!”.

Echipa lui Pep Guardiola şi-a revenit după şocul suferit în turul Supercupei, 1-3 cu Sevilla, şi a învins cu 4-0 în primul meci oficial din acest sezon în faţa propriilor suporteri. Catalanii au cucerit cea de-a noua supercupă din istorie, însă trofeul nu este atât de important precum faptul că au depăşit recordul celor de la Real Madrid care au în vitrină opt supercupe. Madrilenii s-au speriat de prestaţia Barcelonei: „Marca”, cotidianul de casă al lui Real Madrid, a titrat ieri: „Barcelona ne sperie tare! Messi a revenit mai puternic ca niciodată”.

Messi a uitat de Mondial

Sevilla nu a mai fost aceeaşi echipă din tur: Konke a marcat în propria poartă (minutul 13), fiind intimidat de viteza supersonică a catalanului Pedro. Restul meciului i-a aparţinut lui Lionel Messi. Argentinianul şi-a revenit după parcursul dezamăgitor de la CM din Africa de Sud şi a arătat de ce a fost ales „Balonul de Aur” anul trecut. Ajutat de Alves şi de Xavi, Messi a strălucit din nou: a reuşit un hat-trick, exact ce-i mai trebuia Barcelonei pentru a cuceri un nou trofeu în Spania.

David Villa a jucat sâmbătă primul meci oficial pentru Barcelona. Atacantul a fost doar rezervă, fiind introdus pe teren abia în repriza a doua.