Bărbaţii sunt atraşi de mirosul natural al femeilor şi nu de parfumuri

Mirosul corporal natural al unei femei este mai atractiv pentru sexul opus decât parfumurile artificiale. Acesta semnalează momentul când este fertilă, generând ca răspuns o creştere a nivelului de testosteron la partener. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetătorii americani de la Universitatea din Florida. Oamenii de ştiinţă au descoperit că mirosul corporal natural al unei femei este cea mai puternică armă de seducţie, comparativ cu produsele artificiale.
Pentru prima dată, oamenii de ştiinţă au putut valida faptul că nivelul de testosteron al unui bărbat creşte ca reacţie la mirosul corporal natural al unei femei în perioada în care aceasta este mai fertilă. Studiul a testat această ipoteză, generată de comportamentul de împerechere al animalelor, dar care nu fusese validată în cazul oamenilor. La cercetare au participat ca voluntari 68 de bărbaţi, cu vârste între 18 şi 23 de ani, cărora li s-a cerut să compare mirosul unor tricouri purtate de o femeie cu unele care erau noi. În timpul experimentului au fost colectate mostre de salivă de la subiecţi, înainte şi după ce aceştia au mirosit tricourile, pentru a analiza nivelul de testosteron. Bărbaţilor li s-a cerut să evalueze mirosurile în funcţie de atractivitate.
Mirosul hainelor purtate de femeile aflate la ovulaţie a fost considerat cel mai plăcut. Nivelul de testosteron reacţionează la mirosul natural transmis de o femeie fertilă, spun cercetătorii americani. În acelaşi timp, specialiştii completează că un nivel ridicat al testosteronului este asociat cu competitivitatea, asumarea de riscuri, tipuri de comportament valorizate de o femeie. Cercetările anterioare au arătat că medicamentele contraceptive limitează simţul olfactiv al unei femei şi abilitatea de a selecta inconştient un partener pe baza atracţiei fizice.
The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)