Bărbaţii şi aventurile de-o noapte

Până nu de mult, catalogam şi eu, la fel ca toţi ceilalţi bărbaţi, femeile care au doar aventuri de-o noapte. Bineînţeles că nu e o fată cu care vreau să încep o relaţie, dacă a cedat aşa uşor, gândeam până nu de mult. Asta până când am cunoscut o femeie care, pur şi simplu, mi-a dărâmat piramida, nimic nu mai era valabil în conceptele şi prejudecăţile mele.

Am întâlnit-o într-un club. Probabil că a fost dragoste la prima vedere, pentru că amândoi parcă ne-am îndrăgostit din priviri când ne-am văzut. Pur şi simplu, te pierdeai în privirea ei. Nu pot zice că mi s-a părut uşor de cucerit, din contra.
Avea o putere, o încredere interioară, care mă incita şi, în acelaşi timp, mă făcea să mă retrag. Dacă ea nu făcea primul pas, cred că eram în stare să fac vreo mişcare sau să spun ceva.

Vreau să argumentez că prejudecata bărbaţilor este că ei nu suportă ca femeile să ia iniţiativa. Ei trebuie să facă întodeauna primul pas.

Să ne întoarcem la seara cu pricina. Totul a mers într-un ritm rapid. Mi-a propus să-i ofer ceva de băut pentru a mai sta la discuţii. Părea atât de sigură pe ea şi, în nicio clipă, nu s-a gândit că întrebarea ei mi se putea părea aiurea. Acest lucru m-a făcut să îi accept propunerea.

Am conversat cam o oră şi ceva despre tot felul de lucruri până în clipa în care tot ea a dus lucrurile mai departe, spunându-mi: „Doreşti să mergem undeva unde e mai puţină lume?”. Fără să mă gândesc măcar o clipă, fiind puţin ameţit, i-am acceptat propunerea: „Desigur, apartementul meu ţi se pare ok?”. Fata a fost de acord cu mine şi am chemat un taxi.

În maşină nu îmi puteam dezlipi ochii de la ea. Mă privea atât de calmă, cu multă dragoste, încât simţeam că nu mai rezist. Nici nu ştiu cum am ajuns în apartament, cum am aruncat hainele de pe noi şi cum am nimerit patul. A fost absolut fantastic şi, deşi risc să par un pic tântălău, m-am îndrăgostit pe loc. Suntem şi acum împreună şi pot spune că dragostea noastră este foarte intensă. Deşi am trecut prin nişte perioade mai grele de când suntem împreună, totul decurge normal.

Ceea ce încerc să zic este că nu trebuie să ne luăm mereu după aparenţe. M-am săturat să văd oameni care califică, care trag diferite concluzii înainte de a cunoaşte persoana. Omul este o fiinţă mult prea dificilă şi complexă pentru a putea fi încadrată în nişte standarduri. Nu! Femeile care acceptă o întâlnire de o noapte nu sunt femei uşoare, nu sunt disperate după dragoste şi nu înseamnă că numai noi, bărbaţii, avem aceste drepturi fără a ne strica reputaţia. Şi o femeie poate avea o mulţime de motive pentru care ar dori acest lucru.

Anonim

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)