Bărbaţii care poartă roşu, consideraţi mai sexy de către femei

Bărbaţii care poartă articole vestimentare de culoare roşie sunt consideraţi de femei mai atractivi şi mai dezirabili din punct de vedere sexual, conform unui studiu realizat de cercetătorii americani de la Universitatea Rochester din New York, informează cotidianul britanic „Daily Mail”.

Secretul acestei culori constă în capacitatea ei de a-i face pe bărbaţi să pară mai puternici, susţine Andrew Elliot, profesor de psihologie la Universitatea Rochester, coordonatorul studiului. „Am descoperit că femeile îi consideră pe bărbaţii îmbrăcaţi în roşu ca având un statut social mai înalt, capabili de a face bani şi de a urca mai repede pe scara socială. Această opinie despre statutul înalt în societate conduce către atracţie”, a declarat Andrew Elliot.

Cercetătorii consideră că acest efect este produs de o combinaţie de factori culturali şi biologici. „Atunci când o femeie vede culoarea roşie, aceasta poate declanşa un resort profund şi probabil de natură biologică. Se spune adeseori că şi în societatea umană bărbaţii se comportă precum animalele în ceea ce priveşte chestiunile de natură sexuală. Se pare că şi femeile se comportă precum animalele, potrivit aceloraşi principii”, a adăugat coordonatorul studiului.

Această culoare a fost întotdeauna utilizată de-a lungul istoriei pentru a evidenţia bogăţia şi puterea unor persoane, asocierea putând avea un anumit impact asupra subconştientului. Cercetătorii de la Universitatea Rochester au analizat răspunsurile oferite de 288 de femei şi 25 de bărbaţi, fără studii superioare, după ce au privit fotografiile unor bărbaţi, în cadrul a şapte experimente diferite. Participantele au fost rugate să clasifice fotografiile unor bărbaţi, încadrate de chenare roşii şi albe. Fotografiile încadrate de chenare roşii au obţinut în mod constant scoruri superioare la capitolul atractivitate.