Banca „Avangard”: „Moldovenii sunt vinovaţi de accident”

Banca „Avangard” declară că pietonii moldoveni decedaţi pe 19 septembrie curent la Moscova, sub roţile maşinilor sale, sunt vinovaţi de tragedie. Într-un comunicat emis de Serviciul de presă al băncii se menţionează că, în noaptea nefastă, victimele erau în stare de ebrietate.

Nu sunt vinovaţi, dar vor plăti daune materiale

Deşi nu-şi asumă responsabilitatea pentru moartea cetăţenilor moldoveni, instituţia financiară spune că este de acord să ofere ajutor material rudelor celor patru bărbaţi. Reprezentanţii băncii neagă că şeful lor, Kiril Minovalov, s-ar fi aflat în una din maşinile implicate în accident.

Presa din Rusia vine cu detalii în cazul accidentului. Dacă până acum forţele de ordine au declarat că moldovenii au traversat neregulamentar drumul, acum spune că au trecut pe o porţine de drum iluminată slab, de aceea nu au fost observaţi de şoferi. De menţionat că, imediat după accident, Banca a negat vehement faptul că automobilele sale ar fi lovit mortal muncitori moldoveni.

Mai multe abateri

Nu s-a stabilit deocamdată dacă moldovenii se aflau în stare de ebrietate. Sunt aşteptate rezultatele expertizei medico-legale.

Un blogger rus susţine că angajaţii băncii nu sunt la prima abatere de acest gen. În aprilie curent, automobilele acestei instituţii financiare au fost filmate în timp ce mergeau pe culoarea roşie a semaforului.

În timp ce autorităţile de la Moscova şi cele ale Băncii „Avangard” sunt în aşteptarea expertizei, rudele şi consătenii din Chiştelniţa, raionul Teleneşti, i-au îngropat duminică pe cei patru bărbaţi. Tot satul a venit să-i petreacă pe ultimul drum. Opt copii au rămas orfani de tată, iar unul nu-şi va cunoaşte niciodată părintele.

500 de dolari şi consultaţiile avocaţilor

Forţele de ordine ruseşti au deschis dosare penale pe numele şoferilor celor două maşini de lux. Aceştia sunt bănuiţi de imprudenţă în trafic ce a dus la moartea a patru persoane. Ambii conducători auto au interdicţia de a părăsi localitatea.

Congresul Diasporei Moldoveneşti (CDM) din Federaţia Rusă susţine că a fost alături de familiile celor patru moldoveni.  „Alexandru Kalinin, preşedintele diasporei, a alocat 500 de dolari pentru aceste familii şi a menţionat că va ajuta rudele la contactarea unui avocat”, a declarat pentru JURNAL Eufrosinia Gâştemulte din cadrul CDM.

Marina LIŢA

The following two tabs change content below.
Marina Liţa

Marina Liţa

Marina Liţa

Ultimele articole de Marina Liţa (vezi toate)