Bălţi, Băsescu şi Merkel // Scrisorile lui Buraga

Ieri am discutat despre oraşul Bălţi, care se vrea autonom. Unii spuneau că asta e bine, că vom avea, în sfârşit, un oraş liber nu numai de homosexualism, dar şi de unionism şi românism, că va fi o oază a internaţionalismului maghiaro-ceho-afganez, a bunăstării şi zastoiului cernenkoist, unde oamenii vor respira liber şi ieftin, ca în Uniunea Sovietică a clasei truditoare.

Alţii spuneau că nu e chiar aşa de bine, ştiindu-se soarta nefericită a Uniunii Sovietice sclerozate. Fireşte, nu s-a putut trece cu vedere nici referendumul de demitere a lui Băsescu. Unii spuneau că s-o terminat cu bine, deşi începuse rău, alţii că s-o terminat rău, deşi începuse bine. În timpul acesta pe ecranul televizorului drumarii asfaltau de zor drumul spre aeroport, pe care, pe la sfârşitul verii, trebuie să sosească frau cancelarul Angela Merkel. Filat are grijă să nu se hurduce Merkel, menţionă moş Dumitru. Se prea grăbeşte. Într-o lună de zile drumul se poate strica la loc, ca cel albaiulian. Reparaţia ar trebui începută cu o săptămână înainte. Ca să putem fi siguri că frau Merkel nu va suferi tangaj corporal venind dinspre aeroport, asfaltul trebuie reparat cu o zi înainte sau chiar cu o oră înainte de sosirea avionului. Să nu reuşească să treacă nicio maşină viaductul Dacia. Ea să fie prima care să meargă pe drumul renovat, propuse Cozonac. După trecerea lui frau Merkel, drumul trebuie blocat, ca ea să se poată întoarce la aeroport în condiţii similare. Pe durata vizitei sale, aeroportul trebuie închis, şi nu numai aeroportul, ci şi Chişinăul în întregime. Să nu poată intra decât oameni de nădejde şi de bună credinţă, patrioţi şi statalişti adevăraţi.

 

Acuma stau şi mă gândesc că ideea de a transforma Bălţiul într-o republică e una revoluţionară. Fiecare localitate a RM dacă se transformă în republică, vom obţine un stat federativ, un imperiu. Un microimperiu, pentru început.

 

Al vostru amalgamat, sincretibist, conferment, Ion Buraga

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga