Balivernele unui mincinos corigent

MAI PE SCURT, Vlad Filat a ieșit la rampă! S-a întâmplat, ieri, în aceeași zi în care la Chișinău se afla un reprezentant al Uniunii Europene, Stefano Manservisi, omul responsabil de vize la UE. Deci, de omul acesta depinde, dacă din 2014 moldovenii vor călători fără vize în UE ori nu. Și care le-a zis guvernanților că, băieți, voi ați adoptat niște legi bune, dar care nu funcționează. Noi vrem să vedem că ele sunt implementate și funcționează. Fără asta vize n-o să vedeți.

Și tot ieri Filat iese în conferință de presă și eu m-am gândit că vrea și el să-l susțină pe acest domn Manservisi și să ceară de la guvernul Leancă fapte, nu vorbe. Cât de mult m-am înșelat! Filat a ieșit ca să critice comuniștii. Europeanul a zis că actuala guvernare nu face reforme adevărate, că doar vorbește despre ele, iar Filat a ieșit și a zis că de vină pentru lipsa de reforme sunt… cine? Comuniștii. Cică investitorii nu vin în Moldova nu din cauza lor, a hoților de la guvernare, ci din cauza protestelor comuniștilor. Și i-a numit pe comuniști, nici mai mult, nici mai puțin, „ucigași cu sânge rece ai locurilor de muncă”.

Deci, eu despre comuniști ce să vă spun?… Ce poți să spui despre cei care i-au fătat pe guvernanții de astăzi?!… Iar episodul cu credincioșii de lângă Parlament mi s-a părut chiar o batjocură. Dar faptul că acest Filat vrea să-i facă pe comuniști vinovați de toate relele mi se pare scandalos… Numai că nu știu cum ascultându-l, la un moment dat am auzit din gura domnului ex-premier fraze pe care parcă le-am mai auzit anul acesta de la el și încă mult mai dure și mai rele, numai că nu la adresa comuniștilor, ci a cui? A lui Plahotniuc. Cu opt luni în urmă, în istorica zi de 13 februarie, atunci când a declarat că iese din AIE. Acum zice că comuniștii împiedică RM să se integreze în UE, atunci o încurca Plahotniuc, despre care spunea cam așa: „…o persoană, care și-a cumpărat un loc în politică și acum vrea să cumpere o țară…”, ”din cauza lui, Moldova poate pierde toate cuceririle de trei ani”, „Moldova sub asediul unei structuri oligarhice gata să țină ostatici cetățenii”. Ieri a spus cam aceleași lucruri, numai că în locul numelui lui Plahotniuc figura cuvântul „comuniști”.

Dar ce s-a întâmplat între timp, în aceste opt luni, încât dl Filat s-a schimbat atât de tare? S-a întâmplat că până nu demult Filat fura singur și Plahotniuc fura singur. Acum au furat împreună Aeroportul și Banca de Economii. Și nimic nu-i apropie mai mult pe doi hoți decât un furt împreună.

MAI PE SCURT, și gata, lui Filat, de la un timp, îi merge bine pe toată linia, ba chiar cică a revenit și în familie după așa-zisul divorț.

Constantin CHEIANU

 

The following two tabs change content below.