Balint mai are mult de muncă pentru a bate recordul lui Dobrovolski

Naţionala lui Gabi Balint a urcat două poziţii în clasamentul FIFA, dar mai are mult pentru a bate recordul lui Igor Dobrovolski.

În clasamentul FIFA pentru luna septembrie, tricolorii au urcat până pe locul 78, cu 424 de puncte. Ascensiunea se datorează victoriei împotriva Finlandei.

Adversarele naţionalei noastre stau mult mai bine în clasamentul FIFA, cu excepţia Finlandei şi naţionalei statului San Marino, adversari care au fost învinşi de echipa noastră. Olanda cedează poziţia de lider în clasament doar Spaniei şi are la activ 1683 de puncte. Suedezii lui Ibrahimovic ocupă locul 36, cu 696 de puncte, Ungaria – locul 44, cu 598 puncte, Finlanda – locul 86, cu 401 puncte, iar San Marino – 203, cu zero puncte.

Balint a preluat naţionala în februarie 2010, iar de atunci tricolorii au urcat 22 de locuri în clasamentul FIFA. Totuşi Balint şi ai lui mai au mult de muncit pentru a bate recordul fostului selecţioner, Igor Dobrovolski, care a dus naţionala Moldovei până pe locul 37 în acest clasament. Acest lucru se întâmpla în luna aprilie 2007.

Tricolorii vor mai urca în luna viitoare câteva poziţii în clasament, deoarece se va lua în calcul şi victoria cu San Marino. (V. H.)