Balint l-a pierdut pe cel mai bun jucător al său

INDISCIPLINĂ // Are talent, dar nu poate să-şi stăpânească emoţiile pe teren 

Selecţionerul Gabi Balint, care a spus că este gata să meargă şi la biserică numai să scape de ghinion, are din nou probleme. Cel mai bun jucător al naţionalei din preliminariile EURO 2012, Alexandru Suvorov, a fost suspendat pentru şase luni de Liga Poloneză de Fotbal pentru că acum o lună a sărit la gâtul arbitrului care nu i-a validat un gol.

Vitalie HADEI

Ghinionul se ţine scai de selecţionerul naţionalei Moldovei, care a bifat cinci înfrângeri consecutive în ultima jumătate de an. După ce o serie de jucători au refuzat să joace pentru echipa naţională – Serghei Covalciuc, Alexandru Gaţcan şi, mai nou, Simion Bulgaru –, antrenorul nu va putea miza nici pe serviciile mijlocaşului Suvorov. Acesta nu l-a ascultat pe Balint după meciul amical cu Andorra, atunci când a fost eliminat pentru că s-a răstit la arbitru şi a recidivat în campionatul Poloniei.

Imediat după meciul din februarie cu Andorra, ultima partidă în care s-a impus echipa lui Balint, selecţionerul a avut o discuţie cu Suvorov, mustrându-l pentru că face asemenea greşeli în teren şi îşi lasă echipa în inferioritate numerică. Mai mult, Suvorov a fost nevoit să-şi ceară scuze de la coechipierii săi pentru acea eliminare. „Vă cer scuze pentru gestul meu necugetat şi vă mulţumesc pentru că aţi reuşit să câştigaţi meciul cu Andorra. Promit că nu voi mai comite asemenea greşeli”, le-a spus în februarie Suvorov colegilor de la naţională.

Jucătorul celor de la Cracovia este poate cel mai talentat fotbalist moldovean din ultimii ani, dar încă nu-şi poate controla emoţiile. Dacă în faţa lui Balint a scăpat doar cu o mustrare, responsabilii Ligii Poloneze de Fotbal l-au suspendat pentru şase luni. Naţionala Moldovei mai are de disputat două meciuri în preliminariile EURO 2012 – cu Olanda (7 octombrie) şi Andorra (11 octombrie). Suvorov nu va avea meciuri în picioare şi nu va fi pregătit sută la sută pentru aceste partide, dar ar putea totuşi să fie convocat de selecţioner care nu prea are alte opţiuni.