Balint îi îndeamnă pe tricolori să se simtă importanţi cu Olanda!

Selecţionerul Gabi Balint a pregătit cu minuţiozitate meciul cu vicecampioana mondială Olanda şi ar vrea să dea lovitura astăzi. Acesta crede că obţinerea unui punct nu ar fi un miracol pentru naţionala noastră, ci un lucru firesc. Antrenorul român nu spune ce le pregăteşte olandezilor, dar cu siguranţă că Wesley Sneijder&Co vor avea parte de surprize.

Tricolorii sunt conştienţi că olandezii pornesc cu prima şansă, iar acest lucru, cred ei, va avantaja echipa noastră. „Sigur că sunt favoriţi, dar nu cred că ne vom scoate pălăria în faţa lor, atunci când o să păşim pe teren. Nici ei nu cred că meciul e câştigat din start, iar din acest motiv ne va fi foarte greu”, este de părere Balint.

„Mai bine jucăm urât, dar câştigăm”

La antrenamentele naţionalei, selecţionerul a reuşit să degajeze atmosfera, a creat voie bună în lot şi i-a sfătuit pe ai săi să fie demni şi încrezători în forţele proprii. „Avem meciul cu Olanda în faţă, dar nu pot să trec aşa uşor de eşecul cu Ungaria de la Budapesta. Mulţi ne-au lăudat pentru jocul prestat, că doar neşansa a făcut să pierdem puncte. Ei, aici apare o problemă foarte gravă, automulţumirea. Eu prefer să joc prost toate meciurile din preliminarii, dar să câştig. Această mentalitate a jucătorilor moldoveni mă enervează foarte mult. Sper că în mandatul meu voi reuşi să le schimb mentalitatea fotbaliştilor mei”, a precizat Gabi Balint.

Olandezii avertizaţi: „O să vă creăm probleme”

Astfel, la antrenamente selecţionerul i-a îndemnat pe fotbalişti să se simtă importanţi, să nu le fie ruşine să o deranjeze în teren pe vedeta de la Inter Milano, Wesley Sneijder. În plus, Balint ştie punctele slabe ale olandezilor, chiar dacă ele nu sunt prea multe. „E foarte greu să evidenţiezi punctele slabe ale olandezilor. Ei, alături de naţionala Spaniei şi FC Barcelona, joacă cel mai frumos fotbal din lume. Au o posesie foarte bună şi prelungită, joacă mult pe extreme, ce mai, atacă cu toată echipa. Olandezii vor încerca să ne adoarmă cu jocul lor, dar am pregătit jocul în aşa fel, încât să le punem şi noi probleme”, zice selecţionerul.

Presiunea este pe ei în acest meci, iar noi trebuie să transformăm în avantaj acest lucru. În afară de aceasta, Balint crede că olandezii se vor descoperi în apărare, iar elevii săi trebuie să profite de asta.

Jucătorii au declarat la unison că aşteaptă cu nerăbdare acest meci şi că vor face meciul vieţii lor. La fel ca şi selecţionerul, tricolorii spun că olandezii sunt cei care au de pierdut, iar ei doar de câştigat.

„Putem să jucăm chiar şi cu Brazilia, dar nu putem să ne dăm bătuţi înainte de meci. Avem şansa noastră şi trebuie să ne-o jucăm”.

Nicolae Josan, mijlocaş

„Sper că suntem pregătiţi pentru acest meci important. Până la urmă, jucăm împotriva uneia din cele mai puternice echipe din lume. Noi trebuie să ne facem jocul. Un fotbalist are foarte rar în viaţă şansa să joace împotriva unei astfel de echipe, iar acest lucru ne motivează foarte mult”.

Alexandru Epureanu, căpitanul naţionalei

Tâgârlaş s-a accidentat, dar crede în coechipierii săi

„Să ne temem de ei? Nu cred că e vorba de teamă, pentru că sunt şi ei oameni ca şi noi. Numele unei echipe nu mai bate pe nimeni, aşa că nu ne dăm bătuţi. Dacă ne vom dărui pe teren, nu ar fi un miracol dacă vom câştiga. Presiunea e pe ei, iar acest lucru ne avantajează. Ar fi bine să luăm şase punte din dubla cu Olanda şi San Marino”, a spus mijlocaşul Igor Ţâgârlaş, care s-a accidentat la antrenamente şi nu va juca vineri.

Rebeja: „Avem nevoie de un stadion mai mare”

Vicepreşedintele FMF, Radu Rebeja, nu a fost surprins de faptul că cele peste 7000 de bilete puse în vânzare s-au vândut în cinci ore. „Jucăm împotriva Olandei care are un lot de jucători foarte valoroşi. De aici şi interesul foarte mare al suporterilor. Cred că e momentul când trebuie să mai spunem odată că Republica Moldova are nevoie de un stadion mult mai mare”, a precizat Rebeja. Referindu-se la meciul propriu-zis, fostul căpitan al naţionalei crede cu adevărat că fotbaliştii noştri vor face faţă, iar batavii vor trebui să transpire mult.

Ciobanu îi îndeamnă pe tricolori să atace

Preşedintele FMF, Pavel Ciobanu, îi îndeamnă pe tricolori să joace cu mult curaj şi să nu se apere cu tot efectivul, pentru că nu asta e reţeta succesului. „Noi nu trebuie doar să ne apărăm, ci să şi atacăm. Am încredere în băieţi şi sper că vom obţine un rezultat cât mai bun”, a spus Ciobanu.

Preşedintele şi premierul vin la meci

Preşedintele interimar Mihai Ghimpu, dar şi premierul Vlad Filat vor fi prezenţi în tribunele stadionului „Zimbru” la meciul cu Olanda. Ghimpu a spus că le va ţine pumnii jucătorilor noştri, doar că va fi foarte greu să ţii piept jucătorilor olandezi. Filat, de asemenea, speră că tricolorii vor obţine cel puţin un egal cu batavii.

Meciul dintre Republica Moldova şi Olanda va avea loc astăzi, începând cu ora 21.30.

Vitalie Hadei