Balint fără soluţii

Tineri, dar au jucat ca nişte bătrâni

Naţionala divizionară a Republicii Moldova a câştigat, cu scorul de 2-0, meciul împotriva stranierilor din campionatul intern. Însă meciul a fost de o calitate foarte joasă. Selecţionerul Gabi Balint a vrut să vadă ce pot jucătorii din Divizia Naţională, dar a rămas în cele din urmă dezamăgit.

Tinerii jucători care se vor la echipa naţională în preliminariile Campionatului European din 2012 nu au demonstrat mai nimic. Meciul a semănat mai mult cu partidele jucate prin diviziile inferioare, unde evoluează fotbalişti cu burtică şi după un pahar, două, cu vin. Balint, un antrenor care stă mai mult la marginea terenului pentru a da indicaţie jucătorilor săi, a stat de data aceasta foarte cuminte şi a încercat să-şi ascundă faţa între palme. A stat impasibil pe durata întregului meci şi doar când Andrei Cojocari şi Maxim Potârniche au marcat a aplaudat fără a se ridica din scaun.

Selecţionerul are motive serioase să fie îngrijorat, mai ales că cei convocaţi pentru acest meci nu au rupt gura târgului şi au şanse reduse să fie convocaţi pentru meciurile din preliminarii. Doar mijlocaşul Andrei Cojocari de la CSCA-Rapid s-a remarcat şi poate reprezenta o soluţie pentru selecţioner. Totuşi fostul fotbalist de la FC Zimbru nu-şi face iluzii că va mai fi convocat la naţională. „Cred că trebuie să muncesc mult pentru a nimeri printre tricolori. Este foarte greu să nimeresc în lotul de 18 jucători”, a spus Cojocari.

La rândul său, Balint a declarat că în cantonamentul din Austria, unde naţionala Moldovei va juca împotriva Azerbaidjanului şi a Emiratelor Arabe Unite, va convoca fotbaliştii care joacă peste hotarele Republicii Moldova. „Voi miza pe cei care joacă în afară. Jucătorii din campionatul intern vor fi folosiţi pentru completarea lotului”, a spus Gabi Balint.
Federaţia Moldovenească de Fotbal a perfectat vize pentru 40 de fotbalişti. Însă doar 22 dintre aceştia vor prinde un loc în avionul de Viena. Lotul naţionalei se va reuni pe 20 mai la Vadul lui Vodă. Primul meci amical din cantonamentul din Austria va avea loc pe 26 mai cu Azerbaidjan, iar al doilea pe 29 mai cu Emiratele Arabe Unite.

Vitalie Hadei