Balint a câştigat, dar a rămas nemulţumit

Naţionala de fotbal a Republicii Moldova a câştigat meciul cu Kazahstan, scor 1-0, însă selecţionerul Gabi Balint a rămas nemulţumit de jocul echipei sale. Unicul gol al tricolorilor a fost marcat în minutul 65 de căpitanul Alexandru Epureanu după o pasă a fundaşului Igor Armaş.

Partida cu Kazahstan a fost un bun prilej pentru Balint de a vedea la treabă jucătorii naţionalei. Acesta a aliniat o echipă ofensivă, cu trei atacanţi, însă acest lucru nu a adus multe goluri. „Sunt mulţumit de rezultat şi nemulţumit de jocul echipei. A fost un joc destul de modest în care am fost superiori adversarilor, dar am ratat destule ocazii clare de gol. Acest meci a arătat că avem mult de lucru. Recunosc că am rămas nemulţumit de câţiva jucători. Una peste alta, mă bucur că am început noua campanie cu dreptul”, a spus după meci Gabi Balint.

Moldovenii au avut prima ocazie de a marca, însă Igor Ţâgârlaş a trimis puţin pe lângă poată. Ulterior, jocul s-a echilibrat, înregistrându-se ocazii de ambele părţi. Balint a făcut o modificare inspirată după prima repriză: l-a scos din teren pe Alexandru Golban şi l-a introdus pe mijlocaşul Suvorov. Anume de la Suvorov a pornit faza din care a fost marcat unicul gol al partidei. Fostul jucător de la FC Sheriff a executat un corner până la Armaş, care a deviat balonul la căpitanul echipei noastre. Epureanu nu a greşit şi a deschis scorul. După marcarea acestui gol, un jucător kazah a fost eliminat, iar Balint a făcut mai multe schimbări. Toţi jucătorii care au făcut deplasarea în Antalya au jucat cel puţin 2-3 minute.

Anul trecut, naţionala noastră s-a impus cu acelaşi scor în faţa kazahilor, iar ulterior a avut ghinion.

Primul 11 al lui Balint: Namaşco, Boreţ, Savinov, Armaş, Golovatenco–Ţâgârlaş, Epureanu, Cebotaru–Bugaiov, Doroş, şi Golban.

Micii tricolori au urcat pe locul trei

Naţionala U 21 nu mai are şanse de calificare la turneul final, însă discipolii lui Sergiu Chirilov au impresionat în meciul cu Andorra din preliminariile Campionatului European 2011. Aceştia s-au impus cu 3-1 prin golurile marcate de Artur Patraş (min. 10) şi Alexandru Dedov (minutele 11 şi 45). După această victorie, jucătorii moldoveni au acumulat zece puncte după şapte meciuri disputate. Moldova se plasează pe locul trei în grupă după Rusia şi România.

Vitalie Hadei