Balint: „Sunt nemulţumit de cum decurg lucrurile la echipă”

Balint nu ştie dacă rămâne, dar a început reconstrucţia naţionalei

Selecţionerul Gabi Balint nu ştie dacă va rămâne la echipa naţională a Moldovei, deoarece este nemulţumit de unele lucruri. Totuşi, înaintea meciului amical cu Cipru, tehnicianul a decis să împrospăteze lotul naţional şi a convocat nouă jucători din Divizia Naţională pentru meciul cu ciprioţii. Este pentru prima dată când actualul selecţioner convoacă un număr aşa de mare de jucători din campionatul intern, chiar dacă recunoaşte că avem un campionat foarte slab.

„Suntem tot timpul în căutarea fotbaliştilor care vor fi utili pe viitor naţionalei Moldovei. Acest amical este un prilej bun pentru a testa unii jucători din Divizia Naţională. Vreau să le dau o şansă acestor jucători, dar trebuie să adaug că Moldova are un campionat foarte slab. Când eram antrenor la FC Sheriff, derbiurile cu FC Zimbru erau mai antrenante şi ieşeau meciuri bune. Acum lucrurile stau altfel. Sunt foarte puţini jucători moldoveni care joacă stabil şi care ar putea fi de folos naţionalei”, a spus antrenorul.

Victorie cu Cipru şi 9 puncte în patru meciuri

Chiar dacă are în lot mai mulţi debutanţi, Gabi Balint vrea un rezultat pozitiv cu Cipru. „Este un test bun meciul cu Cipru. Ne va ajuta să fim pregătiţi pentru partida cu Finlanda din septembrie. Ar fi perfect ca în cele patru meciuri rămase de disputat în cadrul preliminariilor Euro 2012 să acumulăm maximum de puncte, dar e greu să câştigi Olanda. Nouă puncte ar fi perfecte pentru noi, dar vom vedea ce se va întâmpla”, a precizat acesta.

„Aştept oferta FMF”

Chiar dacă a început reconstrucţia naţionalei, Balint nu s-a decis dacă va rămâne şi pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2014. „Sunt încântat de faptul că sunt dorit în continuare la cârma naţionalei Moldovei. Asta înseamnă că munca mea este apreciată. Sincer să fiu, nu prea sunt mulţumit de cum decurg lucrurile. Vreau să realizez mai multe, să fie stabilite obiective mari pentru naţională, jucători. Deocamdată, mă ciocnesc cu o mulţime de probleme. Nu văd o oarecare stabilitate. Totuşi, dacă va parveni o ofertă concretă din partea FMF, mă voi gândi serios ce fac mai departe. E prematur să vorbim acum despre viitorul meu la echipa naţională a Moldovei”, a conchis selecţionerul.

De menţionat că Gabi Balint a renunţat la o serie de jucători pentru meciul cu Cipru. E vorba de Viorel Frunză, Denis Zmeu, Artur Pătraş, Mihail Paseciniuc, Gheorghe Boghiu şi Vitalie Bulat. Ultimii doi au rămas acasă, deoarece s-au accidentat în ultimul meci de campionat. Meciul dintre Cipru şi Moldova va avea loc miercuri, începând cu ora 20.00.

(V.H.)