Balint: „Ne revanşăm cu Finlanda”

NAŢIONALA MOLDOVEI // Selecţionerul e mulţumit de echipă şi spune că e cel mai bun meci făcut de când este la cârma echipei naţionale

Naţionala Republicii Moldova nu a putut câştiga în faţa Georgiei, iar acest lucru a umbrit oarecum sărbătorirea centenarului fotbalului moldovenesc. S-a înregistrat rezultatul de 0-0, dar cel mai mult a deranjat faptul că naţionala este sterilă la finalizare. În aceste condiţii, este foarte greu să speri la rezultate bune în preliminariile Campionatului European din 2012, care vor începe la începutul lui septembrie. Selecţionerul Gabi Balint nu a fost mulţumit de rezultat, dar a menţionat că e cel mai bun joc de când e la cârma echipei naţionale.

Meciul a fost foarte plictisitor, mai ales în prima repriză. Ambele echipe au fost afectate de caniculă şi nu au prestat un joc pe placul publicului, un public nu foarte numeros aşa cum se aşteptau jucătorii şi oficialii FMF. Naţionala Moldovei a dominat meciul, în speţă în repriza secundă, dar lui Frunză şi Doroş le-a lipsit inspiraţia. Faptul că echipa nu marchează îl deranjează şi pe selecţioner. „Foarte greu ne creăm ocazii de a marca. Sunt obişnuit să fie foarte multe ocazii, dar cu naţionala Moldovei este mai greu. Ne lipseşte omul de gol”, s-a jeluit Balint.

Antrenorul a remarcat şi plusurile din acest meci amical. Balint a rămas mulţumit de apărare care nu a greşit în acest meci, chiar dacă Bordina, Bulgaru, Racu şi Boreţ au jucat pentru prima dată împreună. În acelaşi timp, selecţionerul a rămas dezamăgit de evoluţia atacanţilor Bugaiov şi Frunză. „Aşteptam mai mult de la ei. Regret că spun acest lucru, dar nu avem un om care să marcheze”, s-a confesat Balint, precizând că nici nu are de unde alege, chiar dacă monitorizează aproximativ 80 de jucători.

Balint le transmite federalilor că echipa se va revanşa

„Noi am vrut victoria în acest meci şi, pentru ca sărbătoarea să fie deplină, trebuia să învingem. Noi, echipa, am rămas datori celor de la FMF care au pregătit foarte bine sărbătoarea. Sper să ne revanşăm în meciurile cu Finlanda şi Ungaria din septembrie”, a spus selecţionerul.

Cu Finlanda va fi altceva

Fostul mare internaţional român se gândeşte deja la meciul cu Finlanda şi Ungaria din preliminariile Euro 2012. Acesta spune că vor fi două meciuri grele, dar crede că naţionala poate să se impună. Balint mizează pe faptul că la naţională vor reveni jucătorii de la Kuban Krasnodar. „Echipa va arăta altfel în acele meciuri, e important ca să am la dispoziţie toţi jucătorii pe care mi-i doresc. Dacă nu vor vrea să vină, atunci să-mi spună în faţă. Nu mai tolerez astfel de comportament. Jucătorii naţionalei trebuie să aibă caracter şi să vină la echipa naţională, să nu facă jocurile clubului. Să plece la alte echipe dacă li se impune să renunţe la naţională”, a fost mesajul lui Balint către fotbaliştii care pun mai presus interesele clubului decât cele ale echipei naţionale.

Naţionala Moldovei va întâlni Finlanda, pe teren propriu, pe 3 septembrie, iar Ungaria, în deplasare, pe 7 septembrie.

Micii tricolori au ratat revanşa

Echipa de tineret a pierdut, 0-1, meciul cu naţionala similară a României şi, astfel, nu a putut să se revanşeze pentru acel 3-0 înregistrat la Craiova. Naţionala condusă de Sergiu Chirilov a fost dominată, însă a cedat la limită printr-un gol înscris din penalty de dinamovistul Liviu Ganea. Chiar dacă au pierdut, tricolorii au rămas pe locul trei în grupă, cu 10 puncte acumulate în opt partide. Primele locuri în grupă sunt ocupate de Rusia şi România care au câte 21 de puncte.

Vitalie Hadei