Bairamul la care a petrecut „toată smântâna preoţimii” ar fi costat peste 15.000 de euro

Părintele Arhimandrit Nicolae Roşca, primul din stânga

Miercuri, 16 august, Părintele Arhimandrit Nicolae Roşca, duhovnic-administrator al Mănăstirii „Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron” – Ciuflea, și-a sărbătorit cea de-a 50-a aniversare într-un restaurant de lux din capitală. La petrecere au fost prezenți circa 450 de invitați, dintre care o sută de preoți, mai mulți funcţionari de la primărie, dar şi poliţişti. Zona a fost încercuită de paznici, care au înjurat și bruscat jurnaliștii.

Carolina Chirilescu

Petrecerea a început la amiază. Rând pe rând, soseau automobile luxoase, iar din acestea coborau preoți cu buchete de flori, care nu doreau să răspundă la întrebările jurnaliștilor. Fiecare invitat a fost întâmpinat cu fanfară. Iar pentru a menţine atmosfera, au fost chemaţi mai mulţi interpreţi de operă. Cu toate că biserica recomandă oamenilor să se abțină de la petreceri în post, se pare că aceste recomandări nu sunt respectate de înșiși slujitorii Domnului.

Viitor Mitropolit al Vseia Moldovî?

Din surse demne de încredere am aflat că meniul pentru o persoană la acest local luxos costă în jur de 800 de lei, iar pentru cei 450 de invitați, duhovnicul Nicolae al Mănăstirii Ciuflea ar fi scos din buzunar peste 300.000 de lei. Se pare că fanfara Ministerului Afacerilor Interne care a întâmpinat oaspeții a cântat pe gratis deoarece Nicolae Roșca este și președinte al Sectorului Sinodal pentru Activitate Pastorală în MAI și Structurile de Drept. Se zvonește că părinţelul omagiat de atâţia adoratori este pregătit pentru preluarea postului de Mitropolit al Vseia RM.

Pavel Borșevschi: „Poruncile lui Dumnezeu nu sunt stricte”

Parohul Bisericii Sfântul Dumitru din Chișinău, Pavel Borșevschi, ne-a declarat că el ascultă de biserică și nu judecă pe nimeni. „Și eu am fost invitat la petrecere, dar nu m-am dus din anumite considerente. Acest post se mai numește Postul Maicii Domnului, în care nici fiertură nu se mănâncă, dar eu nu pot să judec pe nimeni, eu ascult doar de biserică. Totuși poruncile lui Dumnezeu nu sunt stricte, sunt doar recomandări”, menționează parohul. Referitor la zvonurile că Arhimandritul Nicolae Roşca va fi următorul Mitropolit al RM, Borșevschi ne-a spus că nu e la curent, dar „poate fi”.

Petru Buburuz: „Trebuie să se abțină de la orice fel de petreceri”

Preotul Petru Buburuz, paroh al Bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din cadrul Mitropoliei Basarabiei, ne-a spus că creștinii și mai ales fețele bisericești trebuie să se abțină în post de la orice petrecere. „O adunare în care a petrecut „toată smântâna preoţimii” în postul Sfintei Marii, veniți cu mașini scumpe, unde răsună muzica, nu se admite. Atât credincioșii, cât și slujitorii lui Dumnezeu trebuie să se abțină de la orice fel de petreceri sau să le sărbătorească după terminarea postului și acasă, modest”, menționează Buburuz. Cât despre zvonul de preluare a postului de Mitropolit de către Arhimandritul Nicolae, a remarcat: „El demult candidează”.

 

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Ultimele articole de Carolina Chirilescu (vezi toate)