Avocatul lui Platon: „Clientul nostru ar putea fi lichidat la ieșirea din sala de judecată”

Avocatul lui Veaceslav Platon: Clientul nostru a fost bătut și nu exclud că poate fi lichidat la ieșirea din sala de judecată
Foto: UNIMEDIA

Avocatul omului de afaceri Veaceslav Platon susține că clientul său ar fi fost bătut după ce a fost reținut de către angajații Serviciului ucrainean de Securitate: „Semne de violență sunt vizibile chiar și pe fața lui Platon”. Avocatul a mai declarat pentru UNIMEDIA că îi este frică de faptul ca Platon să nu fie lichidat la ieșirea din sala de judecată.

„Clientul nostru ar putea fi lichidat la ieșirea din sala de judecată. Medicii au constatat urme de violență pe corpul și fața lui Veaceslav Platon. De asemenea, au constatat politraumatisme ale cutiei toracice și capului, contuzii și leziuni ale țesuturilor moi ale feței”, a declarat Gleb Seghida.

Ședința de judecată care durează de mai bine de zece ore a fost întreruptă doar când Veaceslav Platon și-a pierdut cunoștința. „După ce a fost examinat, medicul a recomandat spitalizarea lui Platon, însă după o discuție în cu un ofițer SBU, medicul nu a mai recomandat internarea. Certificatul medical a fost eliberat abia după o oră la insistența noastră”, a adăugat apărătorul lui Platon.

Avocatul a mai spus că asupra judecătorului au încercat să se pună presiune din partea Consulatului Republicii Moldova la Kiev.

Platon a refuzat să scrie o plângere penală pentru că ar fi fost bătut:„Ce rost are? Băieții îndeplinesc doar comenzile. În această țară, eu iert totul, dar cei din țara mea, dacă vor dori, vor ajunge și aici. Lunetiștii încă nu și-au pierdut îndemânarea să lichideze oamenii la ieșirea din sala de judecată”, a spus Platon.

Instanța din Kiev urmează să decidă dacă îi prelungește mandatul de arest pe numele lui Veaceslav Platon sau acceptă extrădarea acestuia în R. Moldova.

The following two tabs change content below.