Avocaţii lui Şor spun că au strâns peste 17.000 de semnături în susţinerea acestuia

sor

Magistraţii Judecătoriei Buiucani au prelungit mandatul de arest pe numele primarului de Orhei, Ilan Şor. Acesta va sta în arest la domiciliu încă 30 de zile. Decizia a fost luată astăzi în cadrul unui proces de judecată la Judecătoria Buiucani.

Avocaţii lui Ilan Şor nu au fost mulţumiţi de decizia instanţei. Lilian Balan,  a declarat că demersul procurorilor este neargumentat şi nejustificat şi că nu există probe care ar demonstra vinovăţia clientului său. Aceștia intenţionează să conteste încheierea instanţei la Curtea de Apel Chişinău. Totodată, avocații au mai declarat că au prezentat în intanţă documente cu semnăturile a 17.000 de cetăţeni, majoritatea din raionul Orhei. „Oamenii optează pentru eliberarea lui şi considerăm că opinia publică ar trebui să fie luată în calcul în cazul dat”, a mai spus avocatul.

Ilan Şor s-a prezentat astăzi în instanţă îmbrăcat la patru ace, însoţit de avocaţi şi paza de corp. Între timp, afară s-au adunat peste o sută de cetăţeni, așa numiții susţinători ai lui Şor, care au scandat că „Justiţia e cu noi!”, „Vrem primar la lucru” ş.a.

Amintim că Ilan Șor este acuzat de escrocherii în proporții deosebit de mari și spălare de bani. În alt dosar, Șor este principalul învinuit de fraudele din sistemul bancar.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)