Avocat: Mass-media rusească s-a grăbit şi a numit-o pe Savcenko vinovată

DSC2069

Informaţia instituţiilor mass-media ruseşti despre faptul că instanţa a recunoscut-o pe Nadejda Savcenko vinovată nu corespunde adevărului. Despre acest fapt a menţionat pentru „Украинская правда” avocatul fostului militar Savcenko, Nikolai Polozov, care a răspuns la întrebarea dacă instanţa l-a recunoscut vinovat pe pilotul ucrainean sau doar a făcut public rechizitoriul, transmite www.pravda.com.ua.

„Deocamdată, este vorba de încheierea acuzării. Ulterior va urma poziţia apărării, probele cercetate şi abia apoi problema vinovăţiei”, a comunicat Polozov.

Amintim că instituţiile media ruseşti au comunicat astăzi dimineaţă că Judecătoria orăşenească din Doneţk, regiunea Rostov, a recunoscut vinovăţia pilotului ucrainean Nadejda Savceko, în cazul omorârii jurnaliştilor ruşi la Lugаnsk.

Magistraţii Judecătoriei or. Doneţk, scrie presa rusească, au emis sentinţa de condamnare a ofiţerului ucrainean, Nadejda Savcenko. Aceasta este considerată vinovată de moartea jurnaliştilor ruşi Igor Korneliuk şi Anton Voloşin, precum şi de atentat asupra populaţiei paşnice şi traversarea ilegală a frontierei Federaţiei Ruse.

Motivul pretinselor infracţiuni care ar fi fost comise de către Savcenko ar fi „ura faţă de locuitorii din grupul social din regiunea Doneţk, de asemenea, faţă de rusofoni în general se menţionează în rechizitoriu, scrie RIA Novosti.

Decizia finală privind pedeapsa va fi anunţată mâine, 22 martie. Savcenko este acuzată de omor, tentativă de omor şi traversare ilegală a frontierei Federaţiei Ruse. Procesul în privinţa pilotului ucrainean a început pe 22 septembrie 2015.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)