Avocado, fructul antiîmbătrânire

Specialiştii în nutriţie recomandă zilnic un avocado, deoarece conţine nici mai mult, nici mai puţin de 20 de vitamine, minerale şi fitonutrienţi. Mai mult, acest fruct este bogat în grăsimi monosaturate, cunoscute şi drept grăsimi „bune” pentru organism.

Astfel, fructul de avocado conţine vitamina K, necesară pentru coagularea sângelui. În plus, alături de vitaminele A, B, C, D şi E, vitamina K este una din cele 13 vitamine esenţiale pentru organismul uman. Medicii nutriţionişti susţin că în 30 de grame de avocado există 6,3 micrograme de vitamina K, adică 8 la sută din doza zilnică recomandată. Această vitamină previne calcifierea arterelor şi ajută la sănătatea oaselor, reducând semnificativ riscul de fractură.

De asemenea, vitamina E este unul din antioxidanţii conţinuţi de avocado, iar un fruct pe zi asigură organismului 4 la sută din doza zilnică recomandată. Nutriţioniştii precizează că această vitamină protejează organismul de radicalii liberi, care pot afecta ţesuturile, celulele şi organele. Mai mult, radicalii liberi sunt asociaţi cu procesul de îmbătrânire, iar vitamina E acţionează asupra organismului ca element nutritiv antiîmbătrânire. De asemenea, menţine părul sănătos şi pielea fermă.

Ca şi vitamina E, vitamina C acţionează asupra corpului ca un antioxidant. Specialiştii spun că avocadoul conţine 4 la sută din valoarea zilnică recomandată de această vitamină importantă pentru formarea colagenului şi pentru sănătatea tendoanelor, ligamentelor şi vaselor de sânge.